*Nettavisen* Nyheter.

Spant rundt Bjerkebanen

Motoren brølte og grusen sprutet da VM-fører Henning Solberg kjørte rally på Bjerkebanen.

Bjerke: Henning Solberg var i egen klasse både på startlista og resultatlista under årets utgave av Bjerkesprinten. Han var eneste VM-fører i sprintrallyet på Bjerkebanen og var også klart best etter lørdagens tre fartsetapper.
Storebror Solberg var også Bjerke-rallyets udiskutable hovedtrekkplaster. En mengde tilskuere var møtt opp for å følge fartsfesten, og med behagelig solskinn hele ettermiddagen ble det en flott ettermiddag på travbanen.
Hester var byttet ut med hestekrefter, og bilene sladdet seg gjennom både banen og treningsområdet på nedsiden hele tiden med farten på topp. Blant dem var også flere lokale sjåfører.
Enkel seier
Terje Hakkim fra Romsås var først ut av alle, sammen med sin kartleser Anders Hakkim. De var de eneste som deltok i klasse 14 (veteraner), og da ble det selvsagt seier til duoen i deres SAAB 99 EMS.
I klasse N over 2000 ccm var det betydelig hardere kamp om topplasseringene. Ronny Riise fra Grorud ble sammen med kartleser Lars Lindal nummer åtte i dette selskapet. Riise kan også glede seg over at hans tid var den niende beste uansett klasse. Med etappetider på rundt 1.40, lå han om lag ni sekunder bak Henning Solberg på hver av de tre rundene.
Desto lenger vei opp til WRC-klasse har Ammerud-gutten Peder Nilsen og kartleser Morten Johansen. I sin Citroën AX Sport kjørte de sitt debutløp på Bjerkebanen lørdag. Innsatsen holdt til femteplass i debutantklassen. Selv om det var langt opp til Henning Solberg, kan Peder Nilsen i de minste glede seg over å ha konkurrert mot en fører i verdensklasse. Det er ikke mange som kommer så langt...
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag