RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spår Lyn i 1. divisjon i løpet av to år


SPENNENDE: Det er garantert mange Bastionen-medlemmer som følger nøye med på hvilken avdeling Lyn havner i i 2. divisjon. Det kan bli avgjørende for hvor fort et eventuelt opprykk til 1. divisjon skjer.
SPENNENDE: Det er garantert mange Bastionen-medlemmer som følger nøye med på hvilken avdeling Lyn havner i i 2. divisjon. Det kan bli avgjørende for hvor fort et eventuelt opprykk til 1. divisjon skjer.
Lyn-supporterne Finn Bjelke og Thor-Rune Haugen forbereder seg på det som kan bli en tøff sesong i 2. divisjon.

FROGNER STADION: Med resultatet 9-0 mot Lommedalen tok Lyn de tre siste poengene de trengte for å være sikret opprykk til 2. divisjon.

Rykker raskt opp

Finn Bjelke har vært Lyn-supporter og medlem av Bastionen lengre enn han liker å innrømme. Han er kjent som programleder for Reiseradioen, Popquiz og Herreavdelingen i NRK, i tillegg til å ha et bankende hjerte for Lyn.

– Jeg håper på et opprykk neste sesong også, men er ikke like bombastisk i min tro på direkte opprykk som jeg var denne sesongen. Det koster meg uansett ikke en kalori ekstra om vi blir værende i 2. divisjon to sesonger, sier Bjelke.

Han er overrasket over årets sesong, som forløp seg hakket bedre enn han hadde forberedt seg på.

LES BAKGRUNNEN: Full fest for Lyns gullgutter da opprykket til 2. divisjon var klart

– Det var noe mer smertefritt enn det jeg hadde fryktet. Jeg har vitnet mange dårlige Lyn-sesonger, men i år leverte de en solid prestasjon. Det er mye morsommere å se de spille Lyn-fotball i 3. divisjon, enn det var å se de i eliteserien, sier Bjelke bestemt.

Siste kamp som speaker

For Thor-Rune Haugen ble seieren over Lommedalen svært spesiell. Det var nemlig hans siste kamp som kommentator på Lyn-kampene. I løpet av den 22 år lange karrieren har han vært fast speaker både på Lyn- og landslagskampene.

– I min første sesong som speaker rykket Lyn opp til eliteserien, så det er gøy å kunne avslutte karrieren med et nytt opprykk, sier Haugen, som altså startet som kommentator i 1990. Han kommer i fremtiden til å bli sett stående ute sammen med Bastionen, fremfor kommentatorbua.

Også Haugen har tro på at Lyn rykker opp til nest høyeste nivå innen to år.

– Jeg har vært supporter i 45 år, og ser ingen grunn til å svikte nå. Andredivisjon er tøff, og er nok en av de divisjonsovergangene som er vanskeligst å ta på veien oppover. Jeg er forberedt på at vi kanskje må vente ett år eller to på et nytt opprykk, men det er ingenting jeg vil bli gladere over enn om jeg tar feil, og vi rykker rett opp, sier han.

– Kom med Engas A-lag

Begge Bastionen-medlemmene understreker at neste sesong avhenger mye av hvilken avdeling de kommer i.

– Kommer vi i en avdeling med mange andrelag kan det fort bli tøft. Jeg ser ikke bort ifra at for eksempel Vålerenga hadde toppet sitt andrelag litt for å slå oss der, sier Bjelke.

Haugen på sin side ser helst at Vålerenga stiller med så mange A-stallspillere som mulig i et eventuelt oppgjør i 2. divisjon.

– Skal man først spille mot Vålerenga så skal man spille mot førstelaget. Som speaker har jeg aldri opplevd å annonsere et serietap mot Vålerenga. Cupkampen i år regner jeg som en halv seier uansett. Det hadde vært moro å komme dit og møte Vålerenga, sier Haugen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere