*Nettavisen* Nyheter.

Spår prisvekst i Groruddalen i 2013

Sammen med tre andre åpner Jon Terje Kristiansen nytt Privatmegleren-kontor på Linderud senter nå i januar. Foto: Foto: Julie Messel

Eiendomsmegler i nyåpnet Privatmegleren-kontor på Linderud senter, Jon Terje Kristiansen, tror prisene skal fortsette å stige.

LINDERUD: – Av forskjellige årsaker ligger prisene i Groruddalen litt lavere enn ellers i byen. Jeg tipper vi kommer til å oppleve en prisvekst på mellom fem og åtte prosent, sier eiendomsmegler Jon Terje Kristiansen.

Les også: Sjekk når det er best å selge

Januarsalg

Han sitter i nyoppussete lokaler på Linderud, i lyse hjørnelokaler mot Linderud Gård. Kontorlokalene gir inntrykk av et marked i vekst også til neste år:. Januarsalget er allerede godt i gang:

– Generelt er det godt med kjøpere i januar. Det er flere kjøpere enn selgere, men det kommer seg utover neste uke, anslår Kristiansen.

I slutten av forrige uke lå i underkant av 200 boliger ute i Groruddalen, til salgs på Finn.no. Det antas at tallet er litt større mot slutten av denne uken.

Tilbud og etterspørsel henger som kjent sammen, og det er fremdeles færre leiligheter til slags enn det er kjøpere.

– Det er for lite boliger i Oslo, det er ikke så mye plass vi har. Når man ikke skal røre markagrensen, og deler av Groruddalen er bundet opp i industri, da er det ikke så mye å ta av mener Kristiansen.

At Groruddalen har mye trafikk er han ikke enig i:

– Er det noe mer trafikk her enn andre steder? Det synes jeg ikke. Men det er klart, hadde man lagt lokk over motorveien, slik at vi kunne bygget boliger på toppen som på Løren, så ville vi fått enda flere boliger i Groruddalen.

Les også: Grorud ble prisvinner i 2012

Marka

Han slår uansett, og naturlig nok, et slag for Groruddalen som boområde:

– Vi er omringet av natur med Østmarka på den ene siden, og Lillomarka på den andre. Det hadde jo vært topp om politikerne tok ansvar, flyttet industrien ut mot Gardermoen, og fikk boligbyggingen i denne delen av byen ytterligere opp. For prisene kommer bare til å stige, tror jeg: Innflyttingen til denne delen av byen er stor, sier Kristiansen.

Sjekk hva boligene blir kjøpt og solgt for der du bor!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.