*Nettavisen* Nyheter.

Spår stor suksess

Georg Vestby har drevet Ski Storsenter til en gedigen suksess. Lambertseter-beboeren tror vårt lokale senter vil finne sin plass og bli en konkurrent å regne med. Foto: Øystein Dahl Johansen

Uoffisiell norgesmester i senterdrift, Georg Vestby spår tøffere tider for alle andre sentre og butikker i vår del av byen. For Lambertseter senter blir bra!

LAMBERTSETER: Hver dag forlater Georg Vestby sin bopel på Lambertseter og styrer sin hvite Jaguar i retning Ski. Der har han bygd opp Ski Storsenter til å bli et av landets aller største og mest vellykkede sentre. 6.2 millioner besøk i fjor og en omsetning på godt over to milliarder kroner er få forunt.

Han har hatt hånden på rattet siden starten i 1995. Siden har han levert vekst, vekst og atter vekst. En viktig nøkkel har vært stadige utvidelser. Flere og bedre butikker. Nye varegrupper og større utvalg. Samt kino og hotell. Ski Storsenter trekker mange kunder fra Nordstrandsplatået, og annonserer stadig i Nordstrands Blad.

Frykter Georg Vestby lavere omsetning i Ski, nå som Lambertseter senter gjenoppstår i ny og moderne drakt, med pol, kino og bredt sortiment?

LES OGSÅ: Disse butikkene kommer til Lambertseter

Solid utfordring

– Jeg skal love deg at jeg følger med på utviklingen av senteret hver eneste dag. Og jeg synes det blir flott. Nå har jeg lest oversikten over hvilke butikker som kommer inn på noblad.no. Og det er en bra miks de har fått til. OBOS er da også gode på senterdrift. Jeg har sagt lenge at Lambertseter senter vil bli en tøff konkurrent og vil endre handlemønsteret for mange i denne delen av Oslo, sier Georg Vestby. Han mener listen over butikker kanskje er for kort. Særlig innenfor klær. Hans erfaring er at særlig kvinnene vil ha mye å velge i når de skal ut og bruke penger på klær. Kundene fra Nordstrand er kjøpesterke, men de er også bortskjemt når det gjelder bredden i tilbud.

LES OGSÅ: LEDER: Kampen om kundene

– Også herrene er bortskjemt i valgmuligheter. Ski Storsenter har for eksempel to store sportsbutikker. I tillegg finnes det en XXL i Ski. Og vi har åpnet enda en ny spesialbutikk for løpere nå. Den nye sportsbutikken i Lambertseter senter må være stor. Hvis ikke frykter jeg Ryen vinner, sier Georg Vestby.

– Om jeg skal ha noe sportsutstyr i dag så drar jeg til Super G på Ryen. G-Sport på Sæter er bra den, men utvalget er for lite, mener Georg Vestby. Som altså tenker stort både privat og som senterleder.

Må følge med

– De som blåser av konkurrenter, dem går det dårlig med. Kundene er blitt stadig mer kresne. Det holder ikke bare å bygge et flott senter, du må også drive det godt, og tilpasse deg kundene. Det tror jeg de vil lykkes med her. At polet kommer er avgjørende, sier Georg Vestby.

– Nå må folk dra til Manglerud eller Holmlia for å få polvarer. Og Holmlia har ikke fullsortiments pol. Det får de her. Det betyr mye, fortsetter Georg Vestby.

Som også mener nye Symra kino vil bidra til å skape et senter for folk på platået. Kultur blir stadig viktigere i sentersammenheng.

Likevel er ikke Georg Vestby veldig bekymret for besøket til Ski Storsenter etter nyåpningen.

– Vi har 145 butikker og trekker folk fra et veldig stort område. Hit kommer folk for å finne en bredde. Og ja, det er kortere fra Sæter til Lambertseter enn til Ski. Men vår posisjon som stor beholder vi. Selv om Lambertseter Senter med sine 60 butikker blir en knallsuksess, og det håper jeg, så vil det ikke bety store rystelser for oss på Ski. Vi tar all konkurranse på alvor, og her kommer det en ny og stor og proff aktør. Men det er andre som bør være langt mer spente, sier Georg Vestby.

Merkes lokalt

Det er Manglerud Senter og Bryn Senter som får de største utfordringene, er Georg Vestbys klare spådom. Dessuten må også Sæterkrysset og Holtet tenke nytt, mener han.

– Lambertseter senter blir et fantastisk nærsenter for alle som bor på platået. Og kan ta en lignende posisjon som det Storo har klart i sitt område, sier Vestby. Der har de 70 butikker og omsetter for en milliard i året.

Georg vestby lover å være blant de første som slipper inn dørene når Lambertseter Senter åpner. Fordi han er nysgjerrig på sitt eget nærmiljø. Selv om han gjør unna det meste av handel i eget senter, hender det stadig han må handle noe hjemme også. og nå blir det kort vei.

– For bydel Nordstrand, blir dette en flott tilvekst. Jeg liker arkitekturen veldig godt, vi har faktisk brukt den samme arkitekten på Ski Storsenter, forteller Georg Vestby.

Som likevel er skeptisk til ett grep. Han savner en bro fra det nye senteret over til den gamle delen. Og håper en slik kommunikasjon kommer etter hvert.

Mat er motoren

– Jeg er grunnleggende positiv til hele senteret, både i utforming, utvalg, beliggenhet, alt. Men jeg er spent på hvor store de enkelte butikkene blir. Særlig er det viktig med en skikkelig matbutikk. Mat er motoren i all senterhandel. På Ski har vi en Ultra-butikk på 3000 kvadratmeter. Og det liker kundene. På Lambertseter blir det Meny, de tilhører samme kjede, og vi vet de er flinke. Men blir det stort nok, undrer Vestby.

Han forsikrer om at han ikke lider av gigantomani, men at erfaring tilsier at folk ønsker seg utvalg. Stort utvalg.

På tide

– Jeg gleder meg til å handle her. Det var på tide bydelen fikk et tilbud som dette. Så håper jeg bare de som driver butikk på gatenivå på Sæter og Holtet klarer seg. Det er hyggelige miljøer jeg er veldig glad i. På Ski døde gågaten fordi de handlende ikke klarte å bli enige om retningen. Her håper jeg de finner en felles retning, at de klarer å samarbeide og utvikle seg, avslutter Georg Vestby.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.