RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sparer på renhold

Bydel Østensjø må kutte budsjettet med ni millioner kroner, og den største endringen blir i hjemmetjenesten.

Østensjø: Arbeidsutvalget i Østensjø bydelsutvalg ble rett etter påske innkalt til et ekstraordinært møte for å drøfte bydelens økonomiske situasjon og hvordan man skal takle et varslet merforbruk på ni millioner kroner. Resultatet ble et vedtak om at bydelen blant annet skal redusere rengjøringstilbudet i hjemmehjelpstjenesten tilsvarende to millioner kroner.

Mindre rengjøring

Hittil har brukerne fått besøk av hjemmehjelp to ganger i måneden, og dette tilbudet reduseres nå til én gang i måneden. Endringen skal formelt vedtas av bydelsutvalget mandag 15. mai, i sammenheng med de andre salderingsforslagene (se egen sak om BU-møtet).

Vedtaket er gjort med bakgrunn i bydelens behov for å unngå merforbruk, men vi kutter ikke i budsjettet, vi foretar en vridning i forhold til de som trenger det mest. Alle frigjorte midler fra hjemmehjelpstjenesten overflyttes til hjemmesykepleien for å øke kvaliteten på tilbudet der, sier rehabiliterings- og omsorgssjef Solveig Nyhamar.

Gjelder ikke alle

Solveig Nyhamar opplyser at den nye ordningen kun gjelder for nye brukere og de som har vedtak som skal revurderes. Avdelingssjefen mener at saken ikke er så dramatisk som det kunne virke i Aftens artikkel i forrige uke, der de skrev at 735 brukere ville bli rammet.

Hvor de har fått tallene sine fra vet ikke jeg. Pr. 31.12 hadde vi 1385 hjemmehjelpsbrukere, og over halvparten av disse har også hjemmesykepleie. Vi har ca. 500 brukere som skal ha revurdert vedtakene sine, forteller hun.

Solveig Nyhamar presiserer dessuten at det skal tas individuelle vurderinger av hvor ofte man skal få hjemmehjelp.

En gang i måneden er en generell standard som kan avvikes ved behov, for eksempel hvis helsemessige årsaker tilsier at man bør ha hjemmehjelp oftere. Vi har noen brukere i dag som har hjemmehjelp to ganger i uken, og det vil fortsette, påpeker hun.

Flest gamle

Bydel Østensjø er den bydelen med fleste eldre i Oslo, og har frem til nå også vært den eneste bydelen med tilbud om hjemmehjelp to ganger i måneden.

Dette har vært et veldig godt tilbud, og ikke det verste man kan kutte i. Vi mener dette er forsvarlig fordi vi vil vurdere hvert enkelt tilfelle for seg, samtidig som vi oppretteholder alle andre forebyggende tiltak i bydelen. I tillegg vil vi gi alle våre brukere en brosjyre med tilbud om ledsagertjeneste og transporttjeneste for folk som er ensomme, sier Nyhamar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere