RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spark mot kreft


Grüners medlemmer skal samle inn pengertil Kreftforeningen lørdag.
Grüners medlemmer skal samle inn pengertil Kreftforeningen lørdag.
Lørdag vil spillerne på Grüner fotballs A-lag bruke pengeinnsamling til Kreftforeningen som oppvarming før kampen mot Skjetten.

GRÜNERLØKKA/YOUNGSTORGET: I forbindelse med Kreftforeningens årlige innsamlingsaksjon Krafttak mot kreft arrangerer Kreftforeningen og P4 lørdag 6. mars en gratiskonsert kalt Vinterlyd i Oslo. I den forbindelse sender Grüner IL ut sine medlemmer til Youngstorget for å samle inn penger til inntekt for Kreftforeningens årlige bøsseinnsamlingsaksjon, Krafttak mot Kreft.

Grüners A-lag skal riktignok spille kamp mot Skjetten samme dag, men trener Omar El Fakiri fant en løsning som gjorde at laget kunne gjøre en innsats på begge «banene».

– Utrolig viktig

El Fakiri har selv følt hvor hardt kreften rammer, etter at hans mor gikk bort som følge av sykdommen. Treneren var sammen med moren med på å stifte Lungekreftforeningen som Dr. Paal Brunsvig ved Radiumhospitalet står bak. Nå ønsker han å sette fokus på forebygging av kreft og ønsker at idrettslaget skal bli mer bevisste på hva man selv kan gjøre for å forebygge kreft.

– Grüner IL er et idrettslag med medlemmer fra mange forskjelige land. Jeg mener vi kan bidra til å spre viktig kunnskap om forebyggende tiltak til familier som ikke har tilgang til denne typen informasjon, sier han til Østkantavisa.

– At A-laget varmer opp med litt bøssebæring passer i den forbindelse perfekt, fortsetter han.

Utprøvende behandling

Inntektene fra årets aksjon skal gå til utprøvende behandling. Utprøvende behandling er behandling med helt nye preparater og behandlingsmetoder på kreftpasienter. Dette gjelder for kreftsyke som har prøvd «alt», og som ikke lenger har effekt av tradisjonell behandling. Mer penger til utprøvende behandling kan gi disse kreftpasientene en ny sjanse, og kan føre til at nye kreftmedisiner og behandlingsmetoder raskere kan tas i bruk som standardbehandling.

– Dette er framtidens kreftbehandling, mener El Fakiri.

Hver krone fra de innsamlede midlene ved Youngstorget vil gå direkte til formålet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere