*Nettavisen* Nyheter.

SPARK tilbake

Skal du delta på tegneseriekurset SPARK må du kunne bedre enn dette... ILLUSTRASJONSFOTO

Er du litt over snittet god til å tegne striper vil Serieteket på Løkka hjelpe deg videre på veien.

LØKKA: Har du allerede laget litt tegneserier, og har lyst til å utvikle ferdighetene? Trenger du et inspirerende spark bak for å komme videre som serieskaper? Dakan SPARK-kurset på Serieteket være noe for deg.

Kyndig veiledning

På kurset får deltagerne feedback på egne serier, og får jobbe med nye serier under kyndig veiledning. Det vil også bli fordypningsarbeid i emner som manusarbeid, fortelleteknikk og tegning. Kursleder og bladredaktør er Tore Strand Olsen, som har lang erfaring med tegneseriekurs, som serieskaper og med redaksjonelt arbeid.

Tanken er å treffe de som befinner seg litt over amatørstadiet, men som samtidig trenger input for å komme seg videre, forteller Andreas Wang, ansatt ved Serieteket, Deichmanske bibliotek på Løkka.

Ofte handler det om å forenkle innhold og tegninger litt. Du kan gjerne skrive at vi ønsker å hjelpe til med finpussen av stripene, fortsetter Wang.

Målet med kurset er å samle seriene som lages i heftet SPARK, som blir lagt ut til salg hos tegneseriebutikkene og hos Serieteket. Forrige SPARK-kurs ble arrangert i 2005, og heftet ble en stor suksess.

Oppstart i februar

Kurset starter mandag 9. februar 2009, og koster 500 kroner. Det blir seks ukentlige kurskvelder (siste gang 16. mars), mandager klokka 18-21. Kurset gjennomføres på Serieteket, som altså ligger ved Deichmanske bibliotek på Schous Plass 10 i Oslo.

Kurset er spesielt tilrettelagt for serietegnere med erfaring.

Du skal vite hva du driver med. Dette er ikke noe nybegynnerkurs, men mer en form for veiledning til de som har kommet et godt stykke på vei, sier Wang.

For å bli "godkjent" som deltager ved kurset må man sende inn en kort presentasjon av seg selv og sine arbeider. Alder er imidlertid ingen hindring for å kunne delta, verken i den ene eller andre retningen.

Forrige gang hadde vi deltagere fra 13-60 av begge kjønn. Resultatet av kurset ble et innholdsrikt hefte med svært mange forskjellige typer striper, forteller arrangøren.

Smalt

Det er svært få som kan leve av å tegne striper i Norge, men Wang mener likevel det kan være håp.

De få som faktisk kan leve av å selge stripene sine i Norge gjør det jo veldig bra. Jeg sier ikke at Tore Strand Olsen kan servere deltagerne på kurset en ferdig oppskrift på suksess. Det er jo ikke så lett å vite hvordan andre bladredaktører tenker. Men at han kan bidra til å gjøre stripene som i utgangspunktet er gode mer "proffe" er jeg helt overbevist om, lover Wang.

De få som faktisk kan leve av å selge stripene sine i Norge gjør det jo veldig bra

Andreas Wang

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag