*Nettavisen* Nyheter.

Sparker liv i gamle svigermor

ROCKA: Bandet Svigermors Drøm med Vegard Westreng, David Sitkin Røsler, Stig Gundersen, Anders Aas og Magne Wollebæk Simensen lover ekte Norsk rock på John Dee. Foto: Foto: Bård Gundersen

Etter utallige oppfordringer fra venner og fans kunne ikke Svigermors Drøm sitte rolig lenger. Nå satser gutta på å fylle John Dee til randen med nostalgi og norsk rock.

Klikk på bildet for å forstørre.

ROCKA: Bandet Svigermors Drøm med Stig Gundersen, David Sitkin Røsler, Magne Wollebæk Simensen, Vegard Westreng og Anders Aas. Foto: Foto: Bård Gundersen

Klikk på bildet for å forstørre.

SPARK: Bandet Svigermors Drøm kommer til å spille en av deres populære låter «Spark». Foto: Foto: Bård Gundersen

GRORUDDALEN: Svigermors Drøm er et norsk band fra Høybråten, med vreng på gitaren og rasp i vokalen. De startet tidlig på 90-tallet, og fikk fort en stor fanskare i Oslo og på Romerike.

Mange sier de hører referanser til Jokke & Valentinerne i Svigermors Drøm. Andre synes Oslo Ess høres ut som Svigermors Drøm. Det er i alle fall ingen tvil om at bandet ligger godt innenfor sjangeren bredbeint og tradisjonsrik norsk rock.

Fredag 31. oktober satser gutta i bandet på å gi fansen alt på John Dee

På Rockefeller i 1991 var det fullt hus etter at bandet hadde spredd musikken sin på demokassetter. Mange ble også kjent med Svigermors Drøm gjennom TV-skjermen, da NRK i 1993 fulgte bandets jakt på platekontrakt i Norges første realityserie «Vår vår». Gutta fikk platekontrakten, og releasekonserten på Rockefeller var en stor opplevelse for de den gang unge gutta. Konserten ble sendt på TV i juni samme sommer.

Svigermors Drøm håper mange tar turen til John Dee.

– Ta med dere kompisen, sjefen, naboen, postmannen, kona, gubben, mor og far, og kanskje til og med svigermor, oppfordrer gutta.

Vokalist Magne Wollebæk Simensen forteller at det vil bli lagt ut 400 billetter, og gutta i bandet håper på hjertelige gjensyn med gamle kjente, og kanskje til og med hjertelige introduksjoner til nye kjente.

– De får oppleve en kveld i den ekte, norske klubbrockens navn, sier han.

– Det vi helt sikkert vet er at det blir en skikkelig fest, dårlig karma, brente hus og svidde sko, sier Wollebæk Simensen og sikter til velkjente tekster fra egne låter.

Se videoen rus i vinduet under

Titler som Bortgjemt, Spark, Saftige saker og Fri er blant de mest spilte i forskjellige kanaler, og låtene handler om ungdomstiden

Det er låter om fest og moro, samfunnskritikk mot alle som vil legge ned fritidsklubber, hyllest til vintre med sparkføre og mange andre livsanskuelser å finne i tekstene.

I 1994 ble det en del kontroverser i riksdekkende aviser etter utgivelsen av singelen Hedning, der Ellingsrud Kirkes barnekor deltok. Coverbildet på singelen av en tungerekkende baby og en sint prest provoserte kanskje kirken mer enn budskapet i sangen, og selv om Svigermors Drøm kunne være kontroversielle rakket de aldri ned på noen. Bandet formidlet sin identitet, en identitetsfølelse de delte med mange.

Svigermors Drøm på Wimp

Svigermors Drøm på Spotify

Video: Spark

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag