RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sparket etter tyveri

Tre mellomledere i bydel Grorud har fått sparken etter at syv psykisk utviklingshemmete ble robbet for 90.000 kroner

Grorud: Dagbladet.no avslører at ansatte i Grorud bydel har rundstjålet syv psykisk utviklingshemmete. Tre mellomledere har fått sparken etter dette med blant annet begrunnelsen "mangelfulle arbeidsprestasjoner". Dessuten har en miljøterapeut og en hjelpepleier fått skriftlig påtale.

Misbrukt bankkort

Ved den ene boenheten er det påvist at bankkortene til tre av beboerne er misbrukt for til sammen rundt 84.000 kroner. Seks ansatte ved boenheten har hatt tilgang til kortene og koden oppbevares sammen med kortene. Kontoen til den ene beboeren ble tømt for hele 62.000 kroner. Det vil si alle pengene som var der. De to andre beboerne mistet henholdsvis 9000 kroner og 13.000 kroner. Hos en fjerde beboer ble det avdekket svinn på 17.000.

Tilstått

Bydel Grorud har anmeldt forholdet. En tidligere ansatt ekstrahjelp har tilstått å ha tatt ut 18.000 kroner fra bankkortet til en beboer. Vedkommende er dømt til 60 timers samfunnstraff. De øvrige forholdene er imidlertid henlagt av politiet. "Det er ikke kommet frem tilstrekkelige opplysninger til å identifisere gjerningsmannen" heter det i Kommunerevisjonen.
Lokalavisen Groruddalen vil komme tilbake med ytterlige opplysninger ved et senere tidspunkt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere