*Nettavisen* Nyheter.

Sparket tillitsvalgt vant i retten

Tillitsvalgte Monica Nkechi Okpe fikk full seier i Arbeidsretten, og får nå tilbake jobben i DHL Supply Chain på Ulven.

ULVEN: Tidligere lagerarbeider og tillitsvalgt i DHL Supply Chain, Monica Nkechi Okpe, fikk i fjor sparken fra jobben på Ulven etter å ha vært sentral i en godsstreik som gikk hardt ut mot speditørbedrifters bruk av midlertidig ansatte.Siden har oppsigelsen av Okpe blitt en av fagbevegelsens største og viktigste symbolsaker i Oslo, med sterk støtte fra blant annet LO og etter hvert fra fagbevegelsen internasjonalt.

Saken havnet i Arbeidsretten og tirsdag 6.mars falt dommen som endte med full seier til Okpe, 360.000 kroner i erstatning og jobben tilbake.

Viktig signal

En jublende Monica Nkechi Okpe sier at dommen var langt over det hun forventet.

– At det ble full seier er helt supert, og den er ikke overraskende ut fra hva som skjedde i Arbeidsretten. Men når dommen ble slik den ble er det helt herlig, sier Okpe til frifagbevegelse.no

Nestleder i partiet Rødt, Bjørnar Moxnes, mener Okpes seier i Arbeidsretten er en seier for alle tillitsvalgte.

– Dommen er et viktig signal til arbeidsgivere om at det ikke er greit å kvitte seg med tillitsvalgte som oppleves som brysomme, sier han.

– Velkommen tilbake

Ifølge Moxnes levnet opplysninger om forholdene i DHL på Ulven som kom fram under rettssaken liten tvil om at det var hennes arbeid som tillitsvalgt som var årsaken til avskjeden.

HR-direktør i DHL Supply Chain, Johan Börjesson, sier til frifagbevegelse.no at de respekterer Arbeidsrettens dom, og ønsker Okpe velkommen tilbake på jobb.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag