RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sparkstøtter seg ned bakkene


FORT NED BAKKENE: For tredje året blir det arrangert Sparkstøtting Supercross i Grefsenkollen.
FORT NED BAKKENE: For tredje året blir det arrangert Sparkstøtting Supercross i Grefsenkollen. Foto: FOTO:Red Bull Sparkstøtting Supercross
Lørdag blir det fart og spenning i Grefsenkollen når 48 lag skal konkurrere i Sparkstøtting Supercross.

GREFSENKOLLEN: Lørdag 28. januar blir det folkefest og hard kamp når Red Bull Sparkstøtting Supercross arrangeres for tredje gang i Oslo Skisenter på Grefsenkollen.48 lag à to personer skal kjempe om heder, ære og fete premier i en supercrossløype ned bratte Trollkleiva. Hvem klarer å rappe pokalen fra fjorårets vinner Ailo Gaup?

Fort ned bakkene

Sparkstøtting er for de aller fleste en ukjent idrett.

Under Nordiske Vinterleker (forløperen til de Olympiske Vinterleker) som ble arrangert på Tryvannshøgda på 1930-tallet, var sparkstøtting en del av programmet. Så det er en gammel tradisjon arrangørene drar i gang igjen, om enn i en noe annen form.

På Grefsenkollen står fire lag på startstreken om gangen, og de to første lagene som har forsert porter, humper, doseringer og hopp i nedoverbakken, byttet plass og sparket seg oppover Petter Northug-bakken, går videre til neste runde.

Kjente deltagere

På start står blant annet Ailo Gaup, Sverre Goldenheim, og Christopher Dons med makkere, og Red Bull utøver Sturla Fagerhaug.

Sturla vet hvordan 240 km/t kjennes ut på en motorsykkel, men nådde ikke til topps i Sparkstøtting Supercross fjor. I år er han sammen med sin makker klar for revansj mot Ailo Gaup.

Konkurransen og premieutdelingen blir etterfulgt av Oslo’s største Afterspark med DJ F.M.C. som snurrer skiver på skistua i bunn av bakken.

Les mer om løpet her

Fra kl. 11.30 til 00.00 vil det være kontinuerlig gratis busstransport mellom BI i Nydalen og Red Bull Sparkstøtting Supercross.

– La bilen stå hjemme, få med deg vinterens vakreste eventyr og bli med på verdenshistoriens største afterspark i bunn av bakken, oppfordrer arrangørene

PS: Gratis adgang

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere