RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Speiderne aksjonerer


Trym Tveito, AskTreider-Laursen og Fridtjof Rode Agnalt i patrulje Falk er klare for innsats. Foto: Privat
Trym Tveito, AskTreider-Laursen og Fridtjof Rode Agnalt i patrulje Falk er klare for innsats. Foto: Privat
1. Nordstrand speidergruppe skal samle inn penger og flasker for panting på Kastellet torsdag kveld klokka 18.

KASTELLET: Lørdag gikk startskuddet for Speideraksjonen 2010. I løpet av én uke skal 10.000 speidere over hele landet gjøre en innsats for å gi ungdom i Øst-Timor et utdanningstilbud.

Speideraksjonen er en årlig innsamlingsaksjon som er et samarbeid mellom Norges speiderforbund og Flyktninghjelpen. I år går pengene til ungdomsutdanning i Øst-Timor, et prosjekt som har vist svært positive resultater og som aksjonen støttet også i 2009.

Øst-Timor er ett av verdens yngste og fattigste nasjoner, med dårlig utdanningstilbud og høy arbeidsledighet.

Gir ungdom utdannelse

– Speideraksjonen er viktig for barn og ungdom i Øst-Timor. Støtten fra fjorårets aksjon har bidratt til at 300 ungdommer i år kan fullføre en yrkesrettet utdanning. Yrkesopplæringen gjør det mulig for ungdommene å få arbeid og forsørge sine familier. Dessuten gir utdanningen dem kunnskaper som gjør dem i stand til å møte fremtiden uten å være avhengig av bistand, sier generalsekretær Elisabeth Rasmusson i Flyktninghjelpen.

Fem år for barn på flukt

Siden første aksjon i 2004 har Speideraksjonen bidratt med over 5,5 millioner kroner til Flyktninghjelpens arbeid for barn og ungdom i Uganda, Sri Lanka og Øst-Timor.

Like viktig som pengene er solidaritetshandlingen. Norges speiderforbunds formål er å utvikle mennesker til selvstendighet og til å ta aktivt ansvar i samfunnet.

Gjennom denne aksjonen viser speidere sitt engasjement i praksis.

– Gjennom denne aksjonen viser speidere sitt engasjement i praksis, og vi vet at innsatsen kommer til god nytte gjennom Flyktninghjelpens arbeid i Øst-Timor, påpeker generalsekretær Karen Johanne Strømstad i Norges speiderforbund, og gruppeleder for 1. Nordstrand speidergruppe.

Og de skal stå på denne uken. I morgen kveld er de altså å finne på Kastellet. Sammen med 10.000 speidere i om lag 200 lokale speidergrupper over hele Norge samler de inn penger fra 17. til 25. april. I aksjonsuka er det stor lokal aktivitet med dør til dør-aksjon, innsamling på kjøpesentre, speiderjobbing og andre aktiviteter som gir penger i bøssa.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere