*Nettavisen* Nyheter.

Speiderne aksjonerer

Trym Tveito, AskTreider-Laursen og Fridtjof Rode Agnalt i patrulje Falk er klare for innsats. Foto: Privat

1. Nordstrand speidergruppe skal samle inn penger og flasker for panting på Kastellet torsdag kveld klokka 18.

Klikk på bildet for å forstørre.

Karen Johanne Strømstad er generalsekretær i Norges speiderforbund og gruppeleder i 1. Nordstrand speidergruppe.

KASTELLET: Lørdag gikk startskuddet for Speideraksjonen 2010. I løpet av én uke skal 10.000 speidere over hele landet gjøre en innsats for å gi ungdom i Øst-Timor et utdanningstilbud.

Speideraksjonen er en årlig innsamlingsaksjon som er et samarbeid mellom Norges speiderforbund og Flyktninghjelpen. I år går pengene til ungdomsutdanning i Øst-Timor, et prosjekt som har vist svært positive resultater og som aksjonen støttet også i 2009.

Øst-Timor er ett av verdens yngste og fattigste nasjoner, med dårlig utdanningstilbud og høy arbeidsledighet.

Gir ungdom utdannelse

– Speideraksjonen er viktig for barn og ungdom i Øst-Timor. Støtten fra fjorårets aksjon har bidratt til at 300 ungdommer i år kan fullføre en yrkesrettet utdanning. Yrkesopplæringen gjør det mulig for ungdommene å få arbeid og forsørge sine familier. Dessuten gir utdanningen dem kunnskaper som gjør dem i stand til å møte fremtiden uten å være avhengig av bistand, sier generalsekretær Elisabeth Rasmusson i Flyktninghjelpen.

Fem år for barn på flukt

Siden første aksjon i 2004 har Speideraksjonen bidratt med over 5,5 millioner kroner til Flyktninghjelpens arbeid for barn og ungdom i Uganda, Sri Lanka og Øst-Timor.

Like viktig som pengene er solidaritetshandlingen. Norges speiderforbunds formål er å utvikle mennesker til selvstendighet og til å ta aktivt ansvar i samfunnet.

Gjennom denne aksjonen viser speidere sitt engasjement i praksis.

– Gjennom denne aksjonen viser speidere sitt engasjement i praksis, og vi vet at innsatsen kommer til god nytte gjennom Flyktninghjelpens arbeid i Øst-Timor, påpeker generalsekretær Karen Johanne Strømstad i Norges speiderforbund, og gruppeleder for 1. Nordstrand speidergruppe.

Og de skal stå på denne uken. I morgen kveld er de altså å finne på Kastellet. Sammen med 10.000 speidere i om lag 200 lokale speidergrupper over hele Norge samler de inn penger fra 17. til 25. april. I aksjonsuka er det stor lokal aktivitet med dør til dør-aksjon, innsamling på kjøpesentre, speiderjobbing og andre aktiviteter som gir penger i bøssa.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.