RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Speiderne på bar bakke


Hjemløse speidere: Monica og Marius Markussen er speiderledere i Kalbakkenspeiderne. De har mistet lokalene sine etter 30 år.
Hjemløse speidere: Monica og Marius Markussen er speiderledere i Kalbakkenspeiderne. De har mistet lokalene sine etter 30 år.
Kalbakkenspeidere har hatt lokaler i Bredtvet kirke siden 1977. Nå er de blitt skvist ut av lokalene sine.

Kalbakken: Kalbakkenspeidere har eksistert i siden 1955 og er en av foreningene med lengst tradisjon i Groruddalen. Nå er det mørke skyer som trekker over speidere.
Vi har tidligere brukt tre rom i kirken. Så fikk vi beskjed om at vi må flytte på ett rom fordi de to andre skulle brukes til andre formål, sier speiderleder Monica Markussen.

Plassmangel

Speiderlaget har 15 medlemmer i alderen ni til 16 år, samt fire ledere.
Vi har også en hel masse utstyr og trenger lagerrom. Det ene rommet vi har på Bredtvet kirke bruker vi nå som lager for utstyret i påvente av å skaffe oss mer passende lokaler.
Kalbakkenspeidere har vært i kontakt med bydelen som heller ikke hadde så mye å tilby.
Selv om det er velvilje i bydelen har de ikke hatt noe mer å tilby oss på dette tidspunktet, sier Markussen.

Frykter medlemsflukt

Speiderlivet er i stor grad knyttet til utendørsaktiviteter. Derfor greide laget seg gjennom sommeren ganske greit. Nå frykter de at manglende lokaler kan forårsake medlemsflukt.
Vi ser ikke bort fra at noen kan slutte på grunn av dette. Det har ennå ikke skjedd, men folk har liten lyst å begynne et sted som ikke er trivelig.
Nå jobber laget intenst sammen med Oslo-krets for å finne passende lokaler.
Om vi ikke hadde lokaler i det hele tatt, kunne vi bruke skolen til møter. Problemet med det er at vi er helt avhengig av lagerplass. Det kan vi ikke ha på en skole. Situasjonen i dag er ganske håpløs, sier Markussen.

Ønsker seg til gårds

Øverst på ønskelisten av mulige lokaler i området ligger Nordtvet gård.
Vi har ingen konkrete svar på dette ennå, men det jobbes med saken. Det hadde vært greit å få en avklaring på dette før vinteren.
Hun sier at lokaler i kirken passer ikke for alle. Ikke alle foreldre forstår at speidergruppa ikke er en del av kirken.
Vi måtte alltid slite for å forklare at speidere ikke har noe med kirken å gjøre.

Rekruttering

Torsdag for en uke siden arrangerte Kalbakkenspeiderne et rekrutteringsmøte på Grorud badedam. Det kom ingen nye medlemmer den dagen.
Vi var nok en uke for sent ute. Nå har idretten tatt alle, sier Marius Markussen.
Han tror ikke at manglende rekruttering har sammenheng med manglende lokaler. Vi ser ikke bort fra at noen kan slutte på grunn av dette
Monica Markussen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere