*Nettavisen* Nyheter.

Speidernes filmgalla

En etter enn rullet limousinene opp og en etter en steg stjernene ut. Erik Jørgensen Bjelkarøy var den første som entret den røde løperen.

En etter en rullet de lange limousinene opp foran Klingenberg kino søndag. Speiderstjernene fra Kampen kom ut og gikk den røde løperen, til stor jubel fra publikum.

Klikk på bildet for å forstørre.

: Vincent Wollnick og Maria Anette Tanderød Berglyd. hadde fått æren ønske velkommen til filmfestivalen.

KLINGENBERG: De knytter fortsatt knuter og hjelper gamle damer over veien, men speiderne på Kampen er også litt mer kreative. Med egen filmfestival feiret Kampianerne sitt 90-årsjubileum søndag. En filmfestival til forveksling lik alle andre, men kun med egenproduserte filmer.

Mye skrekk og gru

Speiderne hadde laget til sammen sju kortfilmer. Alle nominert i hver sin filmkategori.

Kampen-speiderne har selv valgt filmtitlene, skrevet manus, filmet og lekt skuespillere. I dag er de svært så spente på hvordan filmene blir mottatt, sier Marte Schrøder gruppeleder for Kampianerne speidergruppe.

Hun forteller at det har vært seks rene guttegrupper og en jentegruppe i sving. Og dagens gjettelek for våre observante lesere blir å finne ut hvilken film jentegruppa står bak. De originale titlene er som følger:

Skrekkskogen

Mareritt på speiderleir

Speiderblod

Kald krig

90 år på 90 bilder

Døden kler speiderskjorte

Reisemaskinen

Rød løper

Dagen høydepunkt for de initiativrike speiderne, var nok turen i limousin fra Rådhuset til den røde løperen som var rullet ut for anledningen.

Dette var veldig gøy. Var litt sjenert når døra på limo`n åpnet seg og fikk se alle folkene som sto og klappet, sier Erik Jørgensen Bjelkarøy.

Han var den aller første som entret den røde løperen og fikk testet stjernelivet.

Forberedelse

Alt tidlig på morgenen er det to som øver og øver inne i den store kinosalen.

Vi har ikke vært med på å lage film og skal i stedet være med på åpningen og ønske velkommen og slikt, forteller Vincent Wollnick og Maria Anette Tanderød Berglyd.Kampianerne startet i 1919, og er den speidergruppa som har holdt på lengst i Oslo sentrum. Gruppa har overlevd to andre grupper på Kampen, og er fremdeles veldig livskraftig. Kampianerne har lang tradisjon for å være flerkulturell og inkluderende, og var den gruppa som i 2004 tok initiativ til å starte prosjektet "Mangfold i speideren".

Annonsebilag