Speidersølv til Jerv

Bjørn (15) og Øystein (12) Skauli, Sivert Skiaker (13), Markus Woxholt (11) og Marius Moe (14) fra patruljen «Jerv», 7. Oslo speidergruppe. Foto: Leif Egil Hegdal

Bjørn (15) og Øystein (12) Skauli, Sivert Skiaker (13), Markus Woxholt (11) og Marius Moe (14) fra patruljen «Jerv», 7. Oslo speidergruppe. Foto: Leif Egil Hegdal

Guttene i patruljen Jerv fra 7. Oslo speidergruppe tok sølv i helgens Norgesmesterskap i speiding.

Klikk på bildet for å forstørre.

Katinka Lillestølen Beil (14), Milla S. Bjerkestrand (14), Hedda Befring (13), Julia Hassum Ekvall (13) og Helje Lillestølen Beil (13) fra patruljen Bjørn er nå i Haugesund. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

HAUGESUND: Speidergruppen 7. Oslo Kanaljene, som holder til på Tonsen og har medlemmer både fra bydelene Bjerke og Nordre Aker, gjorde rent bord i Oslospeidernes kretskonkurranse tidligere i år. Fire patruljer fra samme gruppe kapret kretsens fire plasser i Norgesmesterskapet, som ble avholdt i Tysvær utenfor Haugesund i helgen.

McGyver-oppgave

Speiderne ble testet i speiderkunnskap som orientering, førstehjelp og matlaging. De måtte dessuten gjennom to praktiske oppgaver. Etter leirbål lørdag kveld skulle patruljene lage en fullt fungerende fiskesnelle. Den andre praktiske oppgaven var av ekte McGyver kaliber. Ved hjelp av sølvtape, plastrør, kaffekjele og primus skulle patruljene lage et fløyteinstrument drevet av vanndamp. Det var ikke nok å få lyd i fløyta for å få full poengscore. Det var nemlig også krav om at lyden skulle kunne reguleres i ulike toner.

Men også patruljesærpreg og samarbeid var viktig i bedømmingen. I forkant av NM-helgen fortalte jentepatruljen Bjørn lokalavisen hva de skulle gjøre for å gå til topps i konkurransen:

– Samarbeid og godt humør er veldig viktig. Derfor skal vi smile mye, og være kjempegode venner. Og hvis det er noen som ikke har noe å gjøre, så må de late som at de gjør noe. Det er bedre å spikke på en pinne enn å klø seg i øret! sa Helje Lillestølen Beil (13) fra Disen. Les hele intervjuet med jentene her.

Resultatet for patruljene fra 7. Oslo ble slik: Jerv (2. plass), Ulv (7. plass), Bever (24. plass) og Bjørn (43. plass).

Best av 30.000

700 speidere, fordelt på 118 speiderpatruljer fra hele landet – kvalifisert gjennom kretsvise konkurranser – konkurrerte om NM-tittelen. Det er andre året Norges speiderforbund og KFUK-KFUM-speiderne samarbeider om arrangementet. Årets vinnerpatrulje ble Jerv fra 1. Ås speidergruppe i Follo, og de kan dermed skilte med å være best av landets 30.000 speidere.

Se flere resultater fra NM på nmispeiding.no

LES OGSÅ: Hjemmelaget action på Kjelsåsspeidernes dag

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.