*Nettavisen* Nyheter.

Spektakulær turvei

Den nye hengebrua vil samle turstien og gi publikum noe unikt. Truls Korseth i friluftsetaten viser her tegningen av den nye brua. Foto: FOTO: Anita Bakk Henriksen

Som enda et ledd i Groruddalssatsingen vil det nå komme en helt unik tursti på påler både langs og over Alnaelva.

Klikk på bildet for å forstørre.

Slik ser turstien langs elva ut i dag, men vil står helt klar i mai 2011. Foto: FOTO: Anita Bakk Henriksen

ALNAELVA: Lokalavisen får være med og se det halvferdige anlegget, som av opplagte årsaker er sperret for øyeblikket. Vi går ned til der hvor brua skal knytte de to stiene sammen.

– Brua vil synke cirka en meter fra her vi står nå, men den blir så klart laget veldig stabil slik at ikke folk skal føle seg utrygge når de krysser den, sier, Truls Korsethi Friluftsetaten, og peker på det åpne gapet over elva.

16 kilometer turvei

Og det er ingen tvil om at bydelene vil bli knyttet sammen den dagen anlegget står fiks ferdig.

– Vi har nå en turvei som går helt ned til kværndalsbyen og derfra videre nedover til Grønland. Med dette prosjektet får vi laget en forbindelse fra Kværndalsveien opp til Brynseng og videre oppover helt til Stovner. En cirka 16 kilometer turvei, og dette er da en av barrierene vi nå jobber med, sier han og henviser til brua.

Samarbeid

Groruddalssatsingen startet i 2007 som et storstilt samarbeid mellom staten og Oslo kommune for å løfte byområdet med både fysiske, miljømessige og sosiale tiltak. Resultatene kommer nå i form av bedre kollektivtransport, sammenhengende tur- og sykkelveier, nye møtesteder, gratis kjernetid i barnehage og en rekke kulturaktiviteter og nærmiljøtiltak.

Satsingen varer helt til 2016, og berører over 130.000 mennesker i bydelene Alna, Bjerke, Grorud og Stovner.

Turveien, som får navnet ”Alnastien”, åpnes offisielt i mai 2011, med blant annet Erik Solheim til stede.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.