Gå til sidens hovedinnhold

Spektakulært i Wyllerløypa

Helgens FIS-renn i skicross bød på mange luftige svev og mye action.

SØRKEDALEN: Kjempekult å kjøre FIS-renn her, gliser Anders Rekdal fra Ready.

22-åringen fra Røa er en av utøverne fra området som har kommet lengst i den foreløpig ganske ferske idretten. I helgen imponerte Anders med å bli nummer to i både lørdagens og søndagens renn.

Dette er det femte året jeg kjører skicross. Som de fleste andre i denne idretten har jeg bakgrunn fra alpint. Jeg gikk lei av det, så da ville jeg prøve dette, forteller Røa-gutten.

Høyt nivå

Og Anders hadde utvilsomt et talent for den spektakulære skisporten. Nå storkoser han seg som skicrossutøver.

Det er utrolig morsomt. Det gir et skikkelig adrenalinkick med høy fart og store hopp, fortellerhan.

I tillegg liker han at det ikke bare er blodig alvor hele tiden.

Det er litt mer «laidback» enn vanlig alpint, selv om det naturligvis er seriøst når det skal konkurreres. Da er det knallhardt, smiler 22-åringen.

Anders har allerede oppnådd mye i skicross, og har blant annet sølv fra junior-VM.

Jeg håper å kjøre mer og mer i verdenscupen etter hvert, men det er vanskelig å hevde seg. Jeg har ofte blitt slått ut i kvalifiseringen, men det har bare vært snakk om få plasser opp til en plass videre.

Gode lokale

22-åringen var ikke den eneste fra området som satte preg på stevnet i Wyllerløypa. Siden Julie Jensen sliter med skade om dagen, gikk kvinneklassen av stabelen uten lokal deltakelse, men på guttesiden var det bra med lokale håp.

Det satses bra innen skicross, og det nyetablerte laget Manpower Skicross Team har stablet på beina et godt lag med utøvere fra Ready og Heming.

Også Ready-utøveren Thomas Borge Lie kjørte godt. Han ble nummer fire søndag og seks lørdag. Didrik Bastian Juell også han fra Ready ble nummer ni søndag og ti lørdag.@Sitat.tekst.spo:Jeg gikk lei av alpint, så da ville jeg prøve dette.

Anders Rekdal

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget