RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spellemannen fra Godlia

Onsdag 31. januar står Dennis Storhøi fra Godlia på scenene som Tevye i Spellemann på taket. Han har ikke peiling på hvor mange timer som har gått med til prøvene den siste tiden.

Det blir mye finpussing og notater som vi går gjennom under prøvene, men jeg teller ikke timer. Det mest vesentlige er at vi kommer oss i mål, sier han til Nordstrands Blad.

Herlig sted

Storhøi har bodd i Bydel Østensjø siden 2000 og flyttet fra Oppsal til Godlia i 2002.

Det er en fantastisk del av byen. Jeg har bodd rundt i Oslo i mange år, men dette stedet var herlig å komme til. Det var godt å komme seg ut av byen, men likevel å ha byen så nært. Og så er det mange hyggelige folk her, forteller han.

Med yrke som skuespiller blir det ikke mye tid til å engasjere seg i lokalmiljøet, men Storhøi bruker nærmiljøet så sant han har tid.

Nå har jeg ikke fått vært i butikken på måneder. Livet mitt er ikke ni til fire, men når jeg ikke jobber bruker jeg Østmarka, tar med barna på handletur til Bryn senter eller Oppsal senter. Vi trenger ikke dra til byen.

Mye research

Spellemann på taket blir av mange betraktet som verdens vakreste musikal. Den er fra 1964 og handlingene skildrer en brytningstid i Russland i 1905. Lettere forundret og med en sterk motstand blir Tevye vitne til at døtrene mer eller mindre tar kommandoen over sine liv, og insisterer på selv å velge livsledsagere og livsstil. Han henvender seg både til Gud og mennesker for å få hjelp, men den nye tid er vanskelig å stoppe.

For å sette seg inn i hovedrollen på hovedscenen til Oslo Nye har han gjort mye research.

Jeg har blant annet vært i synagogen, lest jødisk litteratur og spist middag hos jødiske venner. Dette er en utrolig lang historie å sette seg inn i. Det finnes ufattelig mye materiale, men jeg prøver å få ånden inn i rolleskikkelsen. Den største utfordringen med denne rollen blir å treffe publikum og at de ser en Tevye de liker og forstår. Han har direkte kommunikasjon med publikum og er en flott mann som har sine daglige problemer, samtaler med Gud og kjærlighet til sin familie. Det morsomste med denne rollen er alle de fantastiske sprangene hans og de anskuelighetene han ser verden på med sine enkle midler.

Klar for premiere

Selv om det blir mye terping klarer Dennis Storhøi å senke skuldrene når han kommer hjem til familien på Godlia.

Det går greit å legge fra seg Tevye når jeg kommer hjem. Nå er vi såpass klare som det er mulig å være for å møte publikum. Det er alltid en del som blir besvart når vi spiller prøveforestillingene. Da gjør vi ting om og om igjen, retter feil og forandrer. Onsdag er vi klare for premieren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere