Gå til sidens hovedinnhold

Spennende avslutning i Bunnefjorden

Til helgen blir det seilregatta i Bunnefjorden. Kristoffer Rosmo kan med seier på hjemmebane vinne Norgescupen 2011 sammenlagt.

MALMØYA: Når tre av fire regattaer i Norgescupen 2011 i optimistjolle er ferdigseilt ligger Kristoffer Rosmo (15) fra Nordstrand på 2. plass totalt. Kun få poeng bak kompis og konkurrent Henrik Andersen fra Nesodden Seilforening.

Del på Facebook

Dermed kan seileren i Bundefjord Seilforening avgjøre det på hjemmebane, når årets siste regatta går av stabelen i Bunnefjorden ved Malmøya til helgen.

– Hvis jeg er heldig kan jeg gå helt til topps. Det er dette vi alle ønsker å vinne i løpet av sesongen, sier Kristoffer som vant Norgescupp-regatta i Horten tidligere i år.

Mange deltakere

Arrangørene i Bundefjorden Seilforening håper på flotte forhold til helgen, slik at de kan avvikle seks seilaser i løpet av lørdag og søndag.

Det forventes innrykk av over 100 Optimistseilere og 40 Zoom-seilere fra hele landet.

Landbasen vil være på foreningens anlegg ytterst på Malmøya og regattabanene vil være syd for Malmøya.

– Det er gode muligheter til å følge seilasene både fra sjøen og med kikkert fra land. I tillegg vil det være åpen kafeteria ved klubbhuset vårt, opplyser de.

Klubben satser også bevisst mot barn og for øyeblikket trenes de av den tidligere seileren Peer Moberg, som tok bronse i OL i Atlanta 1996.

– De som har utsikt over denne flotte fjorden burde betalt lisens for å se våre fantastiske seilere, sier han.

I toppen

Bundefjorden Seilforening har de siste årene fått frem mange talent og Kristoffer Rosmo skal som første nordmann delta på sitt tredje verdensmesterskap på rad når han drar til New Zealand i desember.

– Det er kvalifisert 250 seilere fra over 50 nasjoner til VM, herav 5 fra Norge. Målet er å komme blant de 80 beste. Nivået er utrolig høyt, siden mange har muligheten til å seile hele året, sier Kristoffer.

Les også: Kristoffer gjorde det bra i Malaysia

I sommer var også søsteren Caroline Rosmo (13) og lagvenninnen Katarina Broch(15) med i EM i Portugal.

– Det var veldig kult og annerledes enn det jeg er vant med her i Norge, sier Caroline Rosmo som enda har to sesonger igjen som seiler i Optmistjolle.

Hvordan er miljøet i klubben?

– Miljøet er utrolig bra. Så kjenner vi jo mange seilere fra andre klubber. Vi er en sammensveiset gjeng, sier Caroline Rosmo.

Også Jenny Andresen og Rebecca Ølmheim kvalifiserte seg til internasjonal deltagelse og seilte Nordisk mesterskap i Danmark i sommer.

Helgens regatta starter rundt klokken 11 lørdag og de håper å få unnagjort fire seilas lørdag og to søndag.

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto