*Nettavisen* Nyheter.

Spennende om Bekkelaget

Odd Kletteli holdt et spennende foredrag om tidligere slekter på Bekkelaget da Bekkelaget Lokalhistoriske Forening var samlet til møte.

BEKKELAGET: Området Odd Kletteli foredro om, er det vi i dag kaller Nedre Bekkelaget.

Mye nytt

Her var mange nye og tidligere ikke publiserte opplysninger. De 70 fremmøtte ble her fortalt om enkeltpersoner som har tilflyttet og bebodd området, forteller Dag Jarnøy.
Rammen for stoffet Kletteli har samlet er ifølge Jarnøy fra 1200 tallet til 1770 var rammen for alt det spennende stoff som Kletteli har samlet.
For ordens skyld, området ble ikke bebodd så tidlig som 1200 tallet, men det ble redegjort for når navnet Bekkelaget ble brukt i ulike sammenhenger, forklarer Jarnøy.

Tidkrevende

Alle som har drevet litt med slektsgransking vet hvor tidkrevende og vanskelig det kan være med gamle skriv og skrifter i arkivene. Jo lenger tilbake i tid man søker, jo mer utfordrende kan letingen være.
Odd Kletteli er blant noen få som kan føre slekten sin 11 slektsledd bakover på Bekkelaget. Jeg vil gi en honnør til de personer som arbeider med primærkildene og gjør det tilgjengelig for mange andre, sier Dag Jarnøy.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.