*Nettavisen* Nyheter.

Spennende på Kjelsås

Kjelsås Skole går spennende tider i møte. Muligens blir skolen større, i tillegg skal Kjelsås- hallen rustes opp - og kanskje bygges ut.

Kjelsås: I vår ble det klart at Kjelsåshallen fikk bevilget 25 millioner kroner fra kommunen til opprustning. Det trengs, det er ikke vanskelig å se at hallen forfaller både utvendig og innvendig. Men nå blir det andre boller - foreløpige prosjekttegninger forteller om en funksjonell og tidsriktig idrettshall. Mange vil nyte godt av en rehabilitert hall, men skolebarna og Kjelsås håndball blir vel ekstra glade for opprustningen. Rektor Alf Hansen er enig i at det er mye spennende på gang for Kjelsås skole.
- Vi gleder oss naturligvis til den dagen barna kan få bruke en nyoppusset hall. Ingen tvil om at det var på tide med en "lift", og kanskje en utvidelse. Men vi er foreløpig på planleggingsstadiet, og mye arbeid gjenstår, sier Hansen.
Større skole
Rektoren understreker at det i prosessen er viktig å ha flere tanker i hodet samtidig. Den nye skolebehovsplanen som ble lagt frem på høring før sommeren foreslår at Kjelsås Skole bygges ut og tar inn nesten flere enn hundre elever til.
Hvis det blir en realitet så må vi ta hensyn til utbygging av hallen i forhold til utbygging av skolen, sier rektoren.
Skolebehovsplanen skal behandles endelig av bystyret. Hvis planen blir vedtatt av bystyret, øker elevtallet ved Kjelsås skole fra rundt 680 og opp til 790.
Underetasje eller utbygging
Det er foreslått løsninger på en ny og eventuelt større idrettshall. Idrett og skole får være med å påvirke prosessen. Tegninger viser forslag om en utgravd underetasje med blant annet garderobeanlegg og fellesarealer. Et annet forslag er å utvide hallen mot Midtoddveien, slik at nye garderober og oppholdsrom får plass på samme plan som hallen er i dag.
Det er viktig for skolen at byggeplanene for hallen ikke begrenser utearealene for elevene ytterligere. Som nevnt må man da se på byggeplanene for hallen og skolen som en helhetlig løsning. Her ligger det mange muligheter til det beste for både skole og idrettslag, forteller Hansen.
Kjelsås skole har siden i vinter vært under rehabilitering. Alf Hansen kan fortelle at arbeidene i 59-bygget er inne i en sluttfase, samtidig som rehabiliteringen også er i gang i fyrrommet og i SFO-arealene i gamlebygget.
De nyrehabiliterte lokalene i 59-bygget blir ferdige til skolestart for elevene på femte og sjette trinn. Trapperom og gangarealer blir antagelig ikke ferdigstillet til skolestart. Fyrrommet er også under rehabilitering. Det betyr at skolegården mellom hovedbyggene ikke vil være tilgjengelig for elevene en stund framover, sier Hansen.
Han forteller videre at SFOarealene også rehabiliteres. Etter framdriftsplanen skal arealene være klare rundt 1. november.
I denne perioden blir det begrensede utearealer og tidvis vanskelige toalettforhold, og i en periode vil elevene i gamlebygget kun ha tilgang til toalettene i brakkene og det utvendige toalettet ved inngang E, sier rektoren.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.