RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spennende samarbeid

Groruddalsgutta i FC Lyn Oslo mener samarbeidet med Groruddalen BK er nyttig for begge parter. De ønsker gjerne flere fra dalen velkommen til Lyn.

Groruddalen: Tommy Berntsen, Jan Derek Sørensen og Mounir Hamoud er alle Lyn-spillere med bakgrunn fra Groruddalen. De kan det bli flere av i fremtiden, etter at FC Lyn Oslo nå har inngått et samarbeid med Groruddalen Ballklubb. De to klubbene vil samarbeide både om talenter, sponsorer og lederutvikling.
Dette er spennende. Groruddalen har et enormt potensial og et stort nedslagsfelt, sier Lyn-kaptein Tommy Berntsen. Han vokste opp på Ammerud, Kalbakken og Ellingsrud og har totalt 13 år bak seg i lokale klubber. Berntsen sier han tror Groruddalen BK kan samle opp mange lokale talenter, som dermed kan få en mulighet videre i Lyn.
Sammen med Romsås-duoen Jan Derek Sørensen og Mounir Hamoud er Lyn-kapteinen svært positiv til et samarbeid med overbyggingsklubben fra sitt gamle lokalmiljø.
Jeg tror ideen bak dette er god og håper begge klubber kan dra nytte av samarbeidet, sier Sørensen.
Talentutveksling
Gjennom samarbeidet kan Groruddalens største talenter få en mulighet til å prøve seg i Lyn, og samtidig kan Lyn-spillere som ikke holder eliteserienivå få kamper i 2. divisjon for Groruddalen BK.
Det er en stor fordel for talenter hos oss å kunne få matching i 2. divisjon med GBK i stedet for i 3. divisjon med rekruttlaget vårt, forklarer Tommy Berntsen, og Mounir Hamoud nikker enig.
Jan Derek Sørensen peker på at unge talenter fra Groruddalen nå får en mer konkrét vei til Tippeligaen. Han startet selv karrieren i lokalklubben der han bodde.
Det var bra å spille for Romsås, og jeg husker godt de åra. Det var både morsomt og grunnleggende, forteller Sørensen.
En vanlig klubb
Mange vil kanskje stusse over at Lyn, som tradisjonelt ses på som en vestkantklubb, nå knytter kontakter på tjukkeste østkant i Groruddalen. Men i Lyn er verken spillerstallen eller miljøet typisk vestkanten.
De rundtliggende omstendigheter gjør at vi blir sett på som en vestkantklubb, men på innsiden er vi en helt vanlig klubb, sier Jan Derek Sørensen. Sammen med Mounir Hamoud og Tommy Berntsen ønsker han gjerne flere groruddøler velkommen i gjengen.
Til dalens unge fotballspillere har han også noen tips om hvordan de kan nå lengst mulig.
De som vil opp og frem må trene mye og være seriøse, men de må også ha det moro underveis, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere