*Nettavisen* Nyheter.

Spennende tider foran seg

Rakel Stinessen Brekne gleder og gruer seg til skolestart. Foto: Anne Marie Huck

Rakel Stinessen Brekne, snart 6 år, begynner på skolen. Vi tok en prat med henne om fremtiden, og livets aller viktigste ingredienser som prinsesser, fiolinspilling og fargestifter.

ST. HANSHAUGEN: Lokalavisen tok turen innom Rakel Stinessen Brekne, som ikke om så altfor lenge setter sine bein i skolegården på St. Sunniva skole. Skolenervene er tydelig til stede, selv om det jo blir gøy å lese, skrive og leke i skolegården for aller første gang. SFO har hun allerede vært på noen dager, og dommen er foreløpig litt streng:

– Det er ikke så gøy, sier hun bestemt mens hun leter etter noe.

– Jeg kjenner noen som begynner på skolen, og så kjenner jeg Vilde som går på skolen, og hun spiller fiolin, sier Rakel. Vilde kan spille «Nede på stasjonen» på fiolin, sier Rakel som forklarer at Vilde er mye større enn henne.

Fiolinist eller aktivist?

– Jeg vil spille fiolin. Men det er jo mange ting jeg vil. Kanskje bli butikkdame, eller turner. Men jeg trenger jo ikke tenke på det nå. Jeg kan jo bestemme meg når jeg blir stor, sier Rakel som foretrekker dagens situasjon.

Trygt hjemme på rommet er det tegnestiftene som skal frem for øyeblikket. Vi snakker litt om valg og politikk, og her er faktisk den snart 6 år gamle jenta svært bevisst.

– Det er jo noen som bruker mye bensin, men det synes ikke jeg er så lurt, sier hun mens hun fargelegger klovnene.

– Da ødelegger man jo verdenen, med så veldig mye bensin, sier hun videre mens hun lager en liten krussedull i flotte farger. Kanskje man aner en ung natur og ungdom-aktivist?

Men så bærer det videre om fargevalg, og at hun og mamma har tenkt å reise til London en tur når lillesøster Sanne kan klare seg uten pupp, og da skal de se på chinchillaer og barbiedukker. Pappa har visstnok ikke helt bestemt seg for hvem han skal stemme på, forklarer Rakel.

Dyrleger og prinsesser

– Vil du at jeg skal ta på meg prinsessekjolen?

Hvem kan vel si nei til det? En kjole tatt rett ut av Aksepott-filmen, og prinsesse er jo noe alle barn vil være, om ikke annet for en liten stund. Rakel turner litt.

– Jeg liker hunder, og katter, så kanskje jeg skal bli dyrlege som Benedicte. Rakel forteller at hun var vitne til en gjenforening mellom to villkatter, og at opplevelsen har satt spor. Men på den annen side er Rakel flink til å massere, så kanskje det er massør hun vil bli?

– Mamma hjelper sånne som ikke vet hva de vil, sier Rakel som kanskje kunne tenke seg samme jobb selv, altså å jobbe som sosionom.

Lese og skrive

Eller kanskje jeg kan jobbe på Tusenfryd når jeg blir stor? Rakel avbryter sin egen tankegang og finner ut at da kan hun jo ikke ta froskehoppet eller radiobilene så mye hun vil.

Men det hun gleder seg aller mest til når skoleklokka ringer er å ta rektor i hånda.

– Og så blir det gøy å lære å lese og skrive, sier hun videre. Hun viser stolt frem navnet sitt, skrevet helt selv i fine farger på tegneblokken.

Annonsebilag