RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Enslaved: Odyssey to the West byr på et friskt pust og mye muskler.
Enslaved: Odyssey to the West byr på et friskt pust og mye muskler.

Spenstig muskelspill

Spenstig duo byr på et friskt pust.

SPILLVERKET.NO: Den store overvekten av spillutgivelser satser på  velkjente konsepter, men innimellom kommer det en liten perle som tør å bryte ut av mønsteret og for en stakket stund ta oss med til et nytt og annerledes sted.

Enslaved: Odyssey to the West er et slikt spill. Det er et tredjepersons actioneventyr, utviklet av Ninja Theory, som er kjent for Heavenly Sword.

Annerledes post-apokalypse

Bakteppet i Enslaved: Odyssey to the West er en futuristisk verden der store flygende slaveskip brukes til å frakte mennesker til en uviss skjebne.

To av de uheldige er Monkey og Trip, den første en akrobatisk muskelbunt, og den andre en yndig ung dame med en evne til å håndtere teknologi.

Stemmeskuespillet er helt førsteklasses, og det er virkelig lagt et grundig arbeid i animasjon, og ikke minst ansiktsuttrykk.

Gigantiske hovedfiender

Til å begynne kan kampsystemet i Enslaved virke noe ordinært og forglemmelig. I nærkamp har man i utgangspunktet bare et hurtig angrep, et kraftig angrep, og i tillegg muligheten til å blokkere.

Bildet forandrer seg derimot noe når fiendene blir flere, smartere og kraftigere. Man får også anledning til å låse opp nye angrep og egenskaper som blir nødvendige når man skal sjonglere et stort antall fiender.

Møter med gigantiske mekaniske hovedfiender og noe mer vennlige mennesker, som den morsomme, matglade, hjelpsomme og lumske Pigsy, holder opplevelsen frisk hele veien gjennom.

Et friskt pust

Jeg liker Trip, Pigsy og Monkey (tross håret), og tror virkelig på dem. Det er kjekt å se at de ikke helt vet hvor de har hverandre, og spennende å finne ut av mysteriet de sammen nøster opp i i den nydelig skildrede verdenen.

I tillegg har Enslaved en underholdende historie med et visst rom for tolkning, og et veldig solid grunnlag med en variasjon av fornøyelige oppgaver, selv om noe av det kan bli en liten anelse for enkelt og harmløst til tider.

Det til tross ville jeg definitivt ikke vært denne spillopplevelsen foruten, for i et 2010 som ikke har hatt allverdens av fantastiske opplevelser er dette virkelig et friskt pust.

Finn prisen på produktet i Prisguide.no

Les hele anmeldelsen av Enslaved: Odyssey to the West på Spillverket.no

Les også disse artiklene

Verdens kuleste rørlegger fyller 25 år

Herlig retro-Pac-Man for Android

World of Warcraft setter ny rekord

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere