RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spente før musikkfesten

Førstkommende lørdag feires Musikkfest Oslo over hele byen. I forkant har Lamia fra Foss videregående skole lagt russebuksa på hylla for å satse på musikken.

GRÜNERLØKKA: Med vitnemål i kikkerten og gode tilbakemeldinger fra Ukjentfestivalen på samvittigheten, har 18-åringene i klassisk-/metalbandet Lamia bestemt seg for å satse på musikken framover. Planer om studier i andre norske byer er nedprioritert til fordel for total hengivelse til bandprosjektet. Da er opptredenen på Musikkfest Oslo et viktig ledd i utviklingen.

Sjarmerer eldre

Musikkfest Oslo er et femten år gammlt arrangement som i hovedsak sponses av Oslo kommune. Én dag i året rigges scener opp over hele byen, så publikum kan nye noen av landets artister i friluft, og uten å betale. For Lamias vedkommende er bakgrunnen for opptredenen lørdag, en klassisk skole og en heldig tilfeldighet.
Vi begynte å spille sammen for et og et halvt år siden. Det var et skoleprosjekt som vi fant ut at fungerte bra, forteller fiolinist Anne Haugland. Vennene fra Grünerløkka, Carl Berner, Stovner og Kolbotn har alle klassisk bakgrunn, men har gått sin egen vei etter mellom fem og ti år som aktive musikkutøvere.
Hybriden klassisk og metal er ikke helt ukjent fra før; Lamia mener dessuten de har elementer av tango i sine låter.

Hvem passer det for, da?

Det som er morsomt er at bestemødre har veldig sansen for det vi spiller. Vi får mye god respons fra folk over førti, sier Haugland, som syns interessen er til å leve med. På Ukjentfestivalen, for øvrig en motreaksjon til de etablerte artistenes inntog på By: Larm, kom det skryt fra flere hold.
Etter konserten solgte vi dessuten den siste demoen vår for 100 kroner. De koster egentlig 30, sier Kaisa Sogn Balto, som spiller piano.

Til festival

3. juni skal Lamia i ilden igjen. Da får de testet musikken på den jevne Oslo-borger.
Vi er spente på responsen på lørdag. Vi kommer til å spille for et veldig bredt publikum, sier Haugland.
Men musikken vår er ikke vanskelig å like, hevder Sogn Balto, men understreker at Lamia helt klart ikke spiller mainstream.
Uansett tilbakemeldinger lørdag, er bandet klare til å fylle sommeren med konserter i flere store norske byer. Etter det, vet de ikke helt.
Vi skal spille så mange konserter vi får til, blant annet på Brekstadfestivalen. Så håper vi noen sier "hei, vil dere være med et annet sted?", synser Haugland.
Lamia spiller på Olaf Ryes plass klokka 19.10.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere