RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

(F.v) Mackenzie Olsen Laun (15), Bridgette Olsen Laun (15) og Louisa Thorbjørnsen (14) ble konfirmert i Nordstrand kirke på lørdag.
(F.v) Mackenzie Olsen Laun (15), Bridgette Olsen Laun (15) og Louisa Thorbjørnsen (14) ble konfirmert i Nordstrand kirke på lørdag.

Spente konfirmanter

Sist helg trådte en stor gruppe ungdom inn i de voksnes rekker. Det var konfirmasjon på Holmlia, Oppsal og Nordstrand.

NORDSTRAND: Lørdag formiddag er Nordstrand kirke fylt til randen av bunadskledde foreldre og slektninger.

Det er så fullt at ikke alle får sitteplass, og fortsatt strømmer det på med folk.

Utenfor kirka står konfirmantene hvitkledde og spente. Måneder med forberedelser, leirer og studering har gått med til det som skal skje den neste timen. De tre jentene Mackenzie Olsen Laun (15), Bridgette Olsen Laun (15) og Louisa Thorbjørnsen (14) står midt i gruppen av hvitkledde konfirmanter og grugleder seg til seremonien.

– Jeg er litt spent, men også ganske nervøs, sier Bridgette, og får støtte fra venninnene.

Spente

Den siste tiden har de forberedt seg til konfirmasjonen, og de har også vært på en leir for konfirmanter.

– Det var veldig morsomt på leir. Der møtte vi masse nye folk, i tillegg til at vi har lært en del om kristendommen som vi ikke kunne fra før, sier Louisa.

Både Louisa og Mackenzie tror livene deres kommer til å bli litt annerledes etter konfirmasjonen når de offisielt trer inn i de voksnes rekker. Bridgette tror ikke det. Hun tror det kommer til å bli mye av det samme som før.

Men én ting er de enige om. Konfirmasjon er en høytidelig markering som setter nervene i sving når man skal i ilden, men mest av alt er det gøy.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere