RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spesialdesignet museum

Staten har avtale om å kunne kjøpe tomten som ble solgt til Oslo kommune i 2007, og starter arbeidet med å utrede mulighetene for et samlet nybygg for Nasjonalmuseet.

Det nye museet på Vestbanen kan stå ferdig til 2014. Når utredningsarbeidet er ferdig og planene skal gjennomføres, blir det lyst ut arkitektkonkurranse, etter planen tidlig i 2009.

- Vi er glade for at vi har fått til denne løsningen med Oslo kommune. På en fri tomt som Vestbanen ligger det godt til rette for å realisere et profilert museumsbygg som gir gode rammevilkår for en virksomhet med høy museumsfaglig og teknisk standard, sier kulturminister Trond Giske.

- Vestbanetomten har den store fordelen at det kan bli plass til et nytt og spesialdesignet Nasjonalmuseum, der hensynet til de nasjonale kunstskattene, publikum og de ansatte kan settes i høysetet, sier fornyingsminister Heidi Grande Røys.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere