RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spesialskole frastjålet PC-er

Minst åtte PC-er har blitt stjålet fra Ullevålsveien skole i løpet av juli, melder NRK Østlandsendingen.

ST. HANSHAUGEN: Tyvene tok seg inn på skolen gjennom et kjellervindu, og gikk derfra opp til lærernes arbeidsrom der de brøt opp et skap for oppbevaring av bærbare PC-er. Tyveriet skal ha skjedd mellom 9. juli og 12. juli. Tyvene har fått med seg verdier for omlag 100.000 kroner, i følge rektor Tone van der Blom.

Dette er forferdelig surt. Det er et direkte tyveri fra elevene. Elevene våre har forskjellige lærevansker, og de har tjent så godt på å få data inn i undervisningen. Både elever og lærere har vært begeistret, så vi er veldig lei oss, sier van der Blom til NRK.

Ullevålsveien skole er en byomfattende kommunal spesialskole og spesialpedagogisk ressurssenter. Skolen har ikke forsikring på tyverier under 375.000 kroner, og må derfor ta pengene fra årets skolebudsjett.

Det betyr at en del av de midlene vi har til elevtiltak og utviklingsarbeid nå blir borte. Det går ut over det vi kunne tenke oss å satse på, både når det gjelder utemiljø, pedagogisk utvikling og IT-arbeid, for vi må erstatte disse maskinene, sier rektor.

Vi må se på det lille frie overskuddet vi har. Da blir det kanskje ikke noe av lekeapparatet som elevrådet ønsket seg veldig sterkt. I verste fall må vi kutte i antall støttetimer for elevene, sier van der Blom.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere