*Nettavisen* Nyheter.

Spesielt av Fylkesmannen

Nestleder av byutviklingskomiteen, Tone Tellevik Dahl (Ap) synes det er meget spes av Fylkesmannen å vise til kvadratmeterantall i en reguleringsplan som ennå ikke er vedtatt.

Tone Tellevik Dahl (Ap) mener det er svært spesielt at Fylkesmannen legger et ikke-vedtatt reguleringsforslag til grunn når han behandler boligsaker på Sørbråten.

SØRBRÅTEN/SOLEMSKOGEN: 1. april skal byutviklingskomiteen på Rådhuset behandle reguleringsforslagene for Sørbråten og Solemskogen, og deretter skal bystyret eventuelt vedta eller ikke vedta planene. Men allerede i fjor ble blant annet to byggesaker på Sørbråten avgjort av Fylkesmannen med henvisning til reguleringsforslagene.

På kvadratmeter

Det vi generelt kan si er at begge eiendommene på Sørbråten ligger innenfor foreslått regulert boligområde, og vi har lagt oss på en linje med Plan- og bygningsetaten når det gjelder størrelse i henhold til foreslått reguleringsplan, skriver Fylkesmannen i en mail.

Kvadratmeter i henhold til nevnte foreslått reguleringsplan er 240 m² BRA.

Nestleder i byutviklingskomiteen, Tone Tellevik Dahl (Ap) reagerer på Fylkesmannens uttalelser.

Fylkesmannen behandler selvfølgelig sakene fortløpende i forhold til gjeldende reguleringsplaner selv om endringsplaner for området er til behandling, så lenge det ikke er nedlagt dele- og byggeforbud. Men fra det til å spesifikt henvise til kvadratmeterantall som Plan- og bygningsetaten har foreslått i nevnte reguleringsforslag synes jeg er meget spesielt, sier Dahl.

Forslagene kommer i utgangspunktet fra et mindretallsbyråd. Planene er ennå ikke vedtatt. De er heller ikke ferdigbehandlet her i byutviklingskomiteen, understreker Dahl.

Vanlig praksis?

Er det vanlig praksis at Fylkesmannen gir byggetillatelser ut fra en reguleringsplan som ennå ikke er vedtatt eventuelt ut fra hvilke retningslinjer?

Området har en spesiell forhistorie Prosessene rundt Sørbråten-området har pågått i en årrekke og Fylkesmannen har opp gjennom årene fått en god del saker til uttalelse. Områdets forhistorie og vår saksbehandling før RPB ble etablert har i noen grad vært førende i den skjønnsutøvelse som er lagt til grunn i de konkrete sakene det vises til, svarer saksbehandler Frode Løset til avisen.

Men kan vi få et mer konkret svar på det vi spør om?

Det er svaret vårt! skriver Løset i neste mail.

Og mer var det foreløpig ikke å skrive om den saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.