RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spill: Basketball som sovemedisin


ANMELDT: NBA Ballers: Chosen One
ANMELDT: NBA Ballers: Chosen One
Sliter du med nattesøvnen? Prøv NBA Ballers: Chosen One.

GAMER.NO: Opplegget i Chosen One er at du selv lager din egen spiller. Valgene her er ikke spesielt mange, men du kan i hvert fall skape en spiller som skiller seg litt ut i fra mengden. Du må også fordele ferdighetspoeng på en rekke ulike attributter, slik sett bestemmer du selv hvilken type spiller du skal være (center, forward, guard). Du tjener flere ferdighetspoeng ved å prestere i historiemodusen, og her låser du også opp nytt utstyr og spesialbevegelser du kan bruke på motstanderen ute på banen.

Les hele anmeldelsen på Gamer.no

Historiemodusen gir deg en rekke utfordringer fordelt over kapitler og episoder. I starten er det spennende å kunne tukte de store stjernene på unike baner, men opplevelsen blir raskt slitt og småkjedelig. Det er flere grunner til dette, men først og fremst går det på mangelen i variasjon og en rekke spilltekniske svakheter.

Les også: Stjerneskuespiller blir persiaprins

Det kan være uhyre kult å få til herlige kombinasjoner og dunker som nærmest får TV-bordet til å riste, men slike gulløyeblikk klarer ikke å veie opp for de mange irritasjonsmomentene i Chosen One. Elendig kunstig intelligens er en av disse. Både med- og motspillere lider av å være idioter. Det er litt irriterende å se toppspillere bomme på åpenbare sjanser, spesielt når en av disse er på ditt lag i kamp to mot to. Heldigvis kan du be tosken om å kaste ballen til deg, men det er litt blodfattig at du må gjøre alt selv i det som skal være et lagspill.

Les også: - Metal Gear-serien fortsetter

Flere av øvelsene gjør heller ikke annet enn å frembringe det totale kaos. Alle mot alle er et godt eksempel her. I denne øvelsen er du en av tre spillere som alle spiller mot samme kurv. Det er aldri pauser eller stopp i spillet, selv når noen scorer. Det resulterer i at alle tre bare står under kurven og hopper vilt kampen gjennom latterlig.

Les også: Solid Halo-konkurrent til PS3

Visuelt sett er det de spektakulære banene som overbeviser mest. Variasjonen her er god, og flere av miljøene er både morsomme og detaljrike. Spillerlikheten er også akseptabel, selv om man aldri blir sjokkert over hvor solid arbeid man har gjort for å etterligne stjerner som Kobe Bryant og Tim Duncan.

Les også: Godzilla truer Sovjet

NBA Ballers: Chosen One har en tøff og heftig innpakning, men viser seg raskt å ikke kunne tilby noe annet enn en relativt uengasjerende spillopplevelse. Noen av øvelsene er helt kurante, og det er tidvis morsomt å utfordre venner, men ellers er det lite å skrive hjem om etter å ha spilt Chosen One.

Les også: Nye slag i tiberium-krigen

Banespillet er oppstykket og preges ofte av idiotiske motstandere og teite regler. Hvis man skal ha et arkadespill får man kjøre det fullt ut, ikke «krydre» med NBA-reglementet her og der. Om du ønsker deg lettfattelig sportsunderholding er FIFA Street 3 et mye bedre valg, men der er dessverre kasting av ball ute på banen forbeholdt målvakten.

LES HELE ANMELDELSEN AV "NBA BALLERS: CHOSEN ONE" PÅ GAMER.NO

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere