Gå til sidens hovedinnhold

Spill: Fengslende rettsdrama

Elementært, min kjære Justice. Du har fortsatt litt å lære.

GAMER.NO: Det spesielle med Ace Attorney-serien er at man ikke bare må presentere bevis og kryssforhøre vitner for å få sin klient frikjent, men også etterforske saken og finne nye spor mellom slagene. Jobben din denne gang er å lede den ferske forsvarsadvokaten Apollo Justice til seier i rettssalen.

Les også anmeldelsenn: Basketball som sovemedisin

Strukturen er velkjent: Man bruker pennen på trykkskjermen for å undersøke spor, presentere bevis og samtale med vitner og mistenkte, og man må være nøyaktig og bruke sin logiske sans for å vinne fram i de fire rettssakene spillet byr på.

Les også: Wiiware er lansert

Spillets store styrke er den intrikate og svært velskrevne historien, som sammen med lekker grafikk og fengende musikk lett engasjerer spilleren. Følelsen av å se svakhetene i aktoratets påstander og velte saken i sin favør ved å presentere rett bevismateriale til rett tid er høyst tilfredsstillende. De mange overraskende vendingene historien tar gjør at man lar seg underholde hele veien gjennom.

Les også: FIFA Manager 09 kunngjort

Dessverre er etterforskningsøktene plaget av at spillet nekter å la deg fortsette med mindre du har funnet alle spor, og det er ikke alltid like lett å se hvor man har oversett noe.

Spillet er også veldig pirkete når man presenterer bevis: Til enhver tid er det bare én riktig ting å gjøre, og det kan tidvis være vanskelig å vite hva man skal presentere.

Les også: Nytt rockespill entrer scene

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg