RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

ANMELDT: NBA 08.
ANMELDT: NBA 08.

Spill: Gjør deg selv til basketstjerne

NBA 08 til PlayStation 3 vil neppe rekruttere de helt store massene til idretten.

GAMER.NO: Basketball er kanskje ikke den mest populære idretten her til lands. TV 2s satsing på BLNO ble aldri så hipp og kul man hadde håpet på, og dagens mediedekning er helt minimal på nasjonalt nivå. Interessen for NBA, verdens beste basketliga, er imidlertid merkbar. Derfor er det også et marked for spill basert på ligaen utenfor USAs landegrenser. Sony står selv for utviklingen av NBA 08 på PlayStation 3. Her kan du lage deg selv og spille for storlag som Los Angeles Lakers og San Antonio Spurs. Hva er vel bedre?

Det å utvikle din egen spiller står helt sentralt i NBA 08. Først leker du plastisk kirurg og lager det som trolig blir blant verdens styggeste menn. Selv om valgene er mange når det gjelder hvordan utysket skal bli, kunne endringene med hell hatt enda større effekt på hvordan man faktisk ble seende ut. I så måte har Electronic Arts med sitt Game Face kommet lengre, der er detaljrikdommen så stor at den nesten er overveldende.

Når spilleren din er klar, med navnet ditt bak på den originale drakta til laget du har valgt (herlig!), er det på tide å gjøre ham til en stjerne. Når du spiller kamper samler du nemlig hele tiden erfaringspoeng for å gjøre alt fra å score til å kjøre en skikkelig slam dunk. Disse poengene kan i sin tur brukes til å oppgradere spillernes ferdigheter, eller til innkjøp av nytt og fett utstyr. For hva er vel en basketspiller uten tatoveringer og et kult pannebånd? Det er i det hele tatt tilfredsstillende å hele tiden merke fremgang på egen spiller og låse opp bonusmateriale. Denne faktoren er helt sentral for å gi spillet driv.

NBA 08 er et helt greit spill for den basketinteresserte gamer. Lisensene er på plass, banespillet er akseptabelt og modusene varierte. Dessverre er ingen av disse modusene virkelig gode, og savnet etter en skikkelig managermodus er merkbart. Småfeil ute på banen gjør også sitt til å irritere, særlig når spillere risikerer å få ball og armer kjørt rett gjennom kroppen. Den kunstige intelligensen på dine medspillere burde også vært flere hakk hvassere, og slik det er nå blir NBA 08 mer en øvelse i skudd enn i samspill.

Dette er med andre ord enkel og grei underholdning. Hvis du vil ha et amerikansk sportsspill med skikkelig dybde på PS3, ville jeg heller gått for Major League Baseball 2K7.

Les hele anmeldelsen på Gamer.no
Les også:
Anmeldelse: Donkey Kong Jet Race
Anmeldelse: Castlevania: The Dracula X Chronicles

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere