RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

ANMELDT: Sam & Max 203: Night of the Raving Dead.
ANMELDT: Sam & Max 203: Night of the Raving Dead.

Spill: Hysterisk vampyrjakt

Night of the Raving Dead er en av de beste Sam & Max-episodene til nå.

GAMER.NO: Mens jeg ærlig innrømmer at jeg har kost meg med sesongens to første Sam & Max-episoder, har det likevel vært noe rutinepreget over dem. Verken Ice Station Santa eller Moai Better Blues leverte noen store overraskelser eller sekvenser hvor jeg virkelig følte genialiteten jeg opplevde i episoder som Abe Lincoln Must Die og Reality 2.0. Den friske følelsen fra deler av den første sesongen har rett og slett ikke vært til stede.

Da jeg fikk omtalekopien av Night of the Raving Dead hadde jeg derfor ingen store forhåpninger jeg forventet nok et godt eventyrspill, men heller ikke mer. Derfor ble dette spillet en ekstra hyggelig overraskelse. Night of the Raving Dead er nemlig et fabelaktig eventyr fra start til mål.

Det hele begynner med et zombieangrep, og det blir etter hvert klart at det er en tysk vampyr som står bak problemene. Denne vandøde slemmingen holder hus i et slott utenfor Stuttgart, som han har omgjort til et stort diskotek for vampyrer, zombier og andre levende døde. Vampyren viser seg snart å være en skikkelig emo, som komponerer dårlige diskolåter om hvor blekt og trist «livet» er og har en egen evne til å se ned på alt og alle, på tross av at han selv er en rimelig patetisk figur. Selvsagt må han dø, og frilanspolitiet tar mer enn gjerne oppdraget.

Rent gameplaymessig, er Night of the Raving Dead akkurat som de forrige spillene i serien. Det er et pek-og-klikk-eventyr hvor du må bruke hodet for å løse den ene surrealistiske situasjonen etter den andre. Du kontrollerer den dresskledde hunden Sam, og har hele tiden selskap av psyko-kaninen Max (på tross av at han egentlig burde være opptatt med andre ting, etter som han også er den folkevalgte presidenten i USA).

Jeg må også nevne at denne episoden etter hvert tar en uventet og svært morsom vending. Av frykt for å bli rullet i tjære og fjær av «spoilerpolitiet» kan jeg selvsagt ikke røpe noen detaljer her (selv om jeg har veldig lyst), men jeg lover deg at du vil elske den, og at den gir spillet en ny og morsom dimensjon, litt i stil med den virtuelle verdenen i Reality 2.0. Slikt vil jeg gjerne ha mer av, og jeg håper Telltale Games følger opp.

Det er lenge siden jeg har kost meg så mye i selskap med Sam og Max. Night of the Raving Dead er den mest fantasirike Sam & Max-episoden på lenge, og dessuten føles den både lengre og mer innholdsrik enn tidligere episoder. Dette er kvalitetskomedie fra ende til annen, og du skylder deg selv å oppleve eventyret. Den eneste ulempen er at utviklerne tydeligvis har gått ut i fra at du har spilt en del av de tidligere episodene, og hvis ikke dette er tilfellet kan du nok regne med å falle litt av lasset underveis.

Les hele anmeldelsen på Gamer.no
Les også: Anmeldelse: Battalion Wars 2

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere