RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spill: Komiske fotballstjerner


ANMELDT: FIFA Street 3
ANMELDT: FIFA Street 3
Så beinskranglete har du aldri sett Peter Crouch. I FIFA Street 3 blir fotballstjernene fremstilt kraftig karikerte.

GAMER.NO: Gatefotball handler om stort sett én ting: Å ha det moro. Det er trolig derfor FIFA Street 3 har tatt en dramatisk vending, i hvert fall visuelt. Selv om lisensene og de berømte spillerne fortsatt er på plass, har EA valgt å fremstille stjernene kraftig karikerte. Det vil si at deres fysiske særtrekk blir trukket frem på en svært overdreven måte. Ja, det hele blir nesten litt tegneserieaktig, slik som i skytespillet Team Fortress 2. Denne løsningen passer utmerket med det som serveres i dette spillet. Her er det nemlig galskap fra start til mål, men fantastiske finter, utrolige skudd og latterlig kule scoringer.

Allerede fra første stund blir det klart at FIFA Street 3 slett ikke er et spill som tar seg selv seriøst. I hovedmodusen er for eksempel de småtjukke, slik som Mark Viduka og Wayne Rooney, satt på samme lag (kalt «Stocky»). Denne utfordringsmodusen er spillet hjerte. Her velger du deg et lag som skal turnere de sju gatebanene i møte med ni sammensatte mannskap. Du bryner deg på fire utfordringer per motstander, og hvis du vinner disse låser du opp laget du har beseiret. Du får også pokaler av ulik valør ved et visst antall scorede mål og antall mål mens du bruker gamebreaker og lignende.

I FIFA Street 3 handler det like mye om å utføre spektakulære triks som å score mål. Alle spillerne er begavede med ballen, og bruker mer enn gjerne miljøet rundt seg for å avansere med kula. Fintesystemet er enkelt og intuitivt. Du lærer raskt hvordan du kan bruke den analoge spaken til å slå tuneller og dra overstegsfinter til den store gullmedaljen. Dessuten kan du når som helst ta ballen opp i lufta, og trikse deg forbi intetanende forsvarere. Vegger og motspillere kan brukes som underlag for enda flere spektakulære stunts. Her er det bare fantasien som setter grenser.

Taklingssystemet har blitt noe endret fra de foregående spillene. Sklitaklinger har blitt langt mindre effektive, og dette er faktisk et fremskritt for serien. Spillet handler jo om triksing og finspill, da er det godt at motspillerne ikke kan feie deg overende hele tiden med beinbrekkende effektivitet. Til gjengjeld er den konservative kroppstaklingen litt mer effektiv. Begge taklingstyper handler uansett om å beregne når du skal sette inn støtet, og tilpasse taklingen etter hvilke triks motstanderen utfører. Dette fungerer svært godt, og gjør forsvarsspillet interessant.

Dessverre lider datahjernen av en feil vi også finner i FIFA 08. Hvis du stopper helt opp med ballen blir motstanderen så forvirret at han bare blir stående der helt apatisk. Dette er spesielt rart når den kunstige intelligensen nettopp har låst opp sin egen «gamebreaker», du kan nesten bare stå der og vente ham ut. Den datastyrte målvakten er også litt i overkant forutsigbar når han kaster ut ballen, og dette kan selvsagt utnyttes.

Man må ta FIFA Street 3 for det spillet faktisk er. Her forsøker man ikke å presentere en realistisk fotballopplevelse, men ren moro basert på det mest spektakulære man kan oppdrive innen idretten. Kampene er actionfylte og «gamebreaker»-systemet gjør at du hele tiden må være bevisst på hvordan du spiller og bygger opp angrep. Det er rett og slett morsomt å se karikerte versjoner av favorittspillerne dine i aksjon. Her ligner Peter Crouch enda mer på en bønnestengel enn i virkeligheten. FIFA Street 3 er verken omfattende, realistisk eller dypt, men det er sabla moro!

Les hele anmeldelsen på Gamer.no
Les også: FIFA 08 friskes opp

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere