*Nettavisen* Nyheter.

Spill: Krig for to

ANMELDT: Army of Two

Godt nytt for deg som har en sjelevenn i skytespill.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Klikk på bildet for å forstørre.

 

GAMER.NO: Premissene for Army of Two er helt klare. Dette er et spill som er best sammen med en kompis. Army of Two legger nemlig opp til at man kan samarbeide seg gjennom krigen mot terrorisme, enten over nett eller lokalt. Hovedpersonene er medlemmer av en privat hær, så her er penger viktigere enn noe annet.

Samarbeidet mellom spillerne passer godt inn i brettdesignet, som er lagt opp slik at en må ta seg av ildgivningen mens den andre sniker seg ut på fiendens flanke. Slik sett er det viktig å fordele klart definerte roller. Uheldigvis merker du veldig tidlig at knipene du kommer oppi ofte er små variasjoner av hverandre. Dermed blir spillopplevelsen slitt og forutsigbar på et for tidlig tidspunkt. Da hjelper det heller ikke at man serverer en historie som trolig ble skriblet på en serviett på fem minutter.

Army of Two gir grei underholding både alene og sammen med kompiser. Flerspillerdelen over nett er spesielt spennende, og med skikkelig kommunikasjon er det en sann glede å kjøre gjennom et par brett sammen med en kompis. Uheldigvis synes jeg spillet blir forutsigbart og slitt litt for raskt. Den noe ensformige tilnærmingen til taktiske situasjoner gjør at flere brett blir et rent pliktløp.

Da hjelper det lite at man krydrer med fallskjermhopping og andre gimmicker. Historien fremstår også som lite troverdig og ikke spesielt engasjerende. Dessuten hadde jeg gjerne sett enda bedre interaksjonsmuligheter med miljøet rundt deg i stridssituasjoner. Det er spesielt når man skal søke vertikal dekning at svakhetene skinner gjennom.

Army of Two er et ganske godt produkt på veien til flere samarbeidsorienterte skyteopplevelser, men EA må jobbe enda hardere med en eventuell oppfølger før jeg lar meg frelse og døpes i gladvoldens sosialreligion.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.