*Nettavisen* Nyheter.

Spill: Massemord med masse humor

ANMELDELSE: Ghost Squad.

I Ghost Squad må du kjempe mot fiender som ikler seg pandadrakter eller forvandles til lekre bikinidamer.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Klikk på bildet for å forstørre.

 

GAMER.NO: Mange av oss har gode minner fra stunder i spillehaller med en heftig lyspistol i hånda. Du føler deg ekstra tøff når du skyter skurker med en overdimensjonert plastikkbit mellom fingrene. Nå har SEGAs arkadeskytespill Ghost Squad funnet veien til Wii, og overgangen har faktisk gitt et greit resultat. Dette er skytespillet der fiendene er enormt mange og du spiller en Rambo-utgave av amerikanske spesialstyrker. Hvis du har problemer med å drepe bør du med andre ord styre unna Ghost Squad.

Ingen skal beskylde dette spillet for å være overdrevent langt. Enspillerdelen består av tre brett. Et på et stort landsted, et på Air Force One og et i jungelen. Hvert enkelt av disse kan rundes på rundt ti minutter. Det gir en total spilletid på om lag en halv time, noe som kanskje er litt vel i underkant av det man kan forvente av et konsollspill. Nå er det riktignok flere faktorer som gir Ghost Squad mer varighet enn denne lille halvtimen. Stadige valg, unike utfordringer, absurde kostymeskifter og den lokale flerspillerdelen bidrar alle til en forlenget spillopplevelse.

Hvert av de tre brettene har nemlig flere ferdighetsnivåer, som alle gir nye utfordringer og overraskelser. Her snakker vi nye og tøffe våpen, og fiender som plutselig ikler seg pandadrakt eller blir omgjort til lekre bikinidamer. Du lurer hele tiden hva som vil skje på neste nivå, noe som er en god motivasjonsfaktor for å spille brettene om igjen.

I tillegg til å skyte får du en rekke småoppgaver underveis på oppdragene. Dette kan være å avverge knivangrep, sikre gisler eller fjerne miner. Her bruker du som regel actionknappen, det vil si A-knappen, for å klare brasene. Dette høres kanskje enkelt ut, men det blir en formidabel utfordring når du angripes av flere rabiate fiender samtidig. Du får som regel instrukser fra kommandanten om hvordan de litt mer utfordrende oppgavene skal løses, og siden du har et par liv å gå på klarer du som regel brasene.

Det er ingen tvil om at Ghost Squad med stort hell kunne vært mer omfattende. Til tross for brett som er i stadig forandring, ulike veivalg og stadig økende vanskelighetsgrad, er tre brett alt for lite. Du går lei litt for fort når du spiller alene, selv om det alltid gir deg litt indre glede å plaffe ned fiender på din skinnegang mot terrorister og andre skurker. I den lokale flerspillerdelen blir det hele litt mer interessant, det innfører både samarbeidselementer og konkurransefaktorer. Hvis du i tillegg går til innkjøp av et par Zappere har du et fint spill til sosiale drapsorgier.

Les hele testen på Gamer.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag