*Nettavisen* Nyheter.

Spill: Snurr actionfilm

ANMELDT: Pursuit Force: Extreme Justice.

Pursuit Force: Extreme Justice får fram gliset, enten man ler med eller av det.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Klikk på bildet for å forstørre.

 

GAMER.NO: Jeg er sikker på at Pursuit Force-banden var av typen som alltid var sent ute, enten det var til bussen, skolen og kinoen, for de befinner seg liksom alltid litt på etterskudd. Skurkene er der fremme, Pursuit Force halser etter, og når de først når frem viser det seg som oftest at de fulgte en avledningsmanøver og at vår prinsesse er i et annet slott.

Antakelig er det prisen man må betale for å ha andre til å ta seg av de kjedelige oppgavene, så som å finne ut hvor bandittene er og hva de pønsker på, slik at vi selv bare kan hoppe bukk mellom alt som er gøy det være seg heseblesende biljakter, skyte med mitraljøse fra helikopter, plaffe ned verdens mest forvirrede skurker til fots eller bruke kikkertsikte til å plukke ned skumlinger fra hustak.

Pursuit Force: Extreme Justice oppfølgeren til Pursuit Force fra 2005 skal egentlig ikke fungere. I stedet for å gjøre en eller to ting virkelig bra satser de på å gjøre alt greit nok, men uten valgfriheten og størrelsen til for eksempel Grand Theft Auto-serien. Spillets unike signaturfunksjon er muligheten til å hoppe fra bil til bil i full fart. Dette skjer ved at et ikon popper opp på skjermen når man er nær en annen bil, hvorpå man med et enkelt tastetrykk utfører det akrobatiske spranget. Det er ikke mulig å bomme med et slikt sprang, og hvorvidt man i det hele tatt får lov til å forsøke synes i blant å avhenge av spillets eget humør noe som alltid er en fare ved kontekstbaserte spillmekanismer.

Pursuit Force: Extreme Justice handler i all essens om å «spille en actionfilm» som foregår til lands og til vanns, til fots og i lufta. Det er halsbrekkende stunts, klampen i bånn og hjernen i postkassa. Det fungerer for det meste svært bra. Extreme Justice er på sitt beste når det finner den hårfine balansen mellom å være generøs nok til at spilleren virkelig føler seg som en superhelt, og samtidig utfordrende nok til at vi beholder følelsen av at det var vi som klarte brasene. Det hele er i tillegg lekkert og se på og har en behagelig læringskurve.

Spillet har derimot vanskelig for å akseptere sine egne begrensninger. Kjernemekanikken er rett og slett for slapp til at det blir et spill som hardcore-spillere setter seg ned for å virkelig mestre, men man får av og til inntrykk av at det så gjerne ønsker å være nettopp det. Extreme Justice er utmerket uhøytidelig moro, især om man trenger et spill man kan spille i mindre doser av gangen, og personlig ser jeg slett ikke bort ifra at det skal få kjørt seg noen runder til i min PSP i tiden fremover.

Les hele anmeldelsen på Gamer.no
Les også: Anmeldelse: Underholdende offroad-spill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.