*Nettavisen* Nyheter.

Spill: Voldsom ninjamutant

ANMELDT: Dark Sector.

Hayden i Dark Sector kommer neppe gjennom sikkerhetskontrollen på Gardermoen med det første.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Selvangivelsen gjør meg så rasende.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Nice piece, øh...man.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Kommer du fra IT-support?

Klikk på bildet for å forstørre.

- Au, du beit meg i fingern!

Klikk på bildet for å forstørre.

- Jeg fikk lagt denne ninjastjernen i sløydtimene på skolen.

GAMER.NO: Det er jo ikke ofte man får dra til en fiktiv plass i Russland for å meie ned soldater så vel som andre utysker. Jeg har i hvert fall ikke funnet en pakkereise av denne sorten tidligere. I Dark Sector spiller du som Hayden, en lite hyggelig militæragent som er sendt til et utkantområde et eller annet sted i Russland. Året er 2007, og vår venn har fått i oppdrag å sprenge et kompleks i lufta for å unngå at en smittsom sykdom skal spre seg.

Nå viser det seg at denne «sykdommen» er noe langt mer alvorlig. På toppen av det hele klarer Hayden å bli smittet, og muteringen kan dermed starte. Resultatet er at Haydens kropp sakte men sikkert blir dekket av metall. Sikkert ikke hyggelig, men han får en bonus på kjøpet. Ut av høyrearmen vokser nemlig en stor trebladet ninjastjerne som kommer tilbake som en lydig hund når du kaster den. Ja, blodet renner. Det renner i stride strømmer.

Historien i dette spillet er kanskje ikke noe å rope tre ganger tre hurra for. Du kjøper aldri det som skjer i spillet. Selv om det er overnaturlige hendelser vi snakker om, går det vel an å gjøre historien engasjerende og involverende her lykkes ikke Dark Sector. Til gjengjeld får du servert så mye action at håret vokser ut på brystkassen din samtidig som du spiller. Testosteronet flyter nærmest over.

Ikke så rart kanskje, siden man har tatt mange elementer fra velkjente Gears of War. Her foregår alt i tredjeperson, du kan ta dekke under kamper og spurte på nøyaktig samme måte som i Epics storspill. Dessverre er det ikke alltid dekke fungerer optimalt. Enkelte ganger gjør det spilleren for mektig mot «blinde» motstandere, eller så er du eksponert når du ikke burde være det. Alt i alt er det likevel fornøyelig å kunne slenge seg inn til nærmeste vegg, og det fungerer stort sett greit.

Dark Sector er noe mer enn et vanlig skytespill. Den spesielle ninjastjernen gjør spillet både spennende og friskt. Det gir en helt spesiell maktfølelse å stadig få flere krefter og å kunne kvitte seg med ulike fiender på unike måter. Av denne grunn er actionelementene svært vellykket i dette spillet. Hayden er rett og slett rå! Likevel er ikke dette et toppspill. Historien er slett og uinspirerende, i tillegg blir man frustrert av diverse småfeil under kamp. Hvis du er glad i action er det imidlertid ingen tvil, Dark Sector er moro, voldsomt og tøffere enn toget.

Les hele anmeldelsen av Dark Sektor på Gamer.no

Les også anmeldelsen av Condemned 2: Bloodshot - Ethan Thomas er tilbake. Småfeit, dritings og en del av en svært skremmende verden

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.