RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spilleglede har ingen øvre aldersgrense


Veteranene i Chicago storkoste seg på Sentrum Scene.
Veteranene i Chicago storkoste seg på Sentrum Scene. Foto: Odd Inge Rand
Chicago debuterte på plate i 1969, men etter spillegleden å dømme så de ut som et nytt og energisk band på Sentrum Scene mandag.

OSLO: Originalmedlemmene James Pankow (trombone), Lee Loughnane (trompet) og Robert Lamm (keyboard, gitar og vokal) er fremdeles i rekkene, mens eldstemann Walter Parazaider (66) er igjen hjemme mens vikaren Ray Herrmann har inntatt en av musikkhistoriens mest renommerte blåserekke.

Klassikere

I løpet av to timer lot de musikken tale for seg. "Does Anybody Really Know What Time It Is?" og "Dialogue" kom tidlig før megasuksessen Chicago 17 fikk sitt første bidrag med "Along Comes A Woman".

Chicago har plenty av låter med trøkk i, men de er også kjent for sine ballader. Før balladen "If You Leave Me Now" sa Robert Lamm noe slikt som "this is the song that ruined our career" med et smil, men det skulle ikke bli den siste rolige denne kvelden.

På rad og rekke kom nemlig "Baby What A Big Surprise", "Hard Habit To Break" og "You're The Inspiration". De to sistnevnte har tidens tann kanskje har tatt mer enn et jafs av, men der ballader ofte er hvileskjær i en konsert ble de på Sentrum Scene også en del av partypakken som Chicago reiser rundt med.

Full trøkk

I en konsert med solid trøkk, spilleglede og energi var det imidlertid også en bakside på medaljen. For med et åtte mann sterkt band og en lydmann som var hissig på volumet, forsvant litt av dynamikken. Jason Scheff var hard på bassen, Tris Imbodens trommer var sylskarpe og Keith Howlands gitarlyd kunne ha skåret igjennom betong.

Uansett låtkarakter var det nemlig alle mann i angrep på Sentrum Scene denne kvelden, med et slagkraftig og hardt lydbilde. Ryddig og definert ja, men det satt som ett skrujern i øregangen til tider.

Friske karer

Slike detaljer hadde imidlertid ikke nubbesjans å ta i fra Chicago et solid kvalitetsstempel. Sommeren i Norge har blitt preget av veteraner (Eagles, Eric Clapton, Ringo Starr, Patti Smith, Judas Priest...) og Chicago går såvisst inn i rekken av over 60 år gamle utøvere som fremdeles leverer fra øverste hylle.

"Street Player" ble kveldens hippeste innslag, og da de spilte "25 Or 6 To 4" med en glød som om de skulle ha skrevet den for en uke siden var det lett å bli sjarmert av de eldre og spillekåte herrene på Sentrum Scene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere