RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

F.v: Espen Bråten Kristoffersen (Georg) og Helle Haugen (pianolærer) i aksjon under Spring Awakening-forestillingen. Foto: Marit Anna Evanger
F.v: Espen Bråten Kristoffersen (Georg) og Helle Haugen (pianolærer) i aksjon under Spring Awakening-forestillingen. Foto: Marit Anna Evanger

Spiller fem roller

Skuespiller Helle Haugen (45) gruer seg til å spille den siste forestillingen av "Spring Awakening" 10. april, der hun har fem roller.

OSLO NYE/NORDSTRAND: – Dette er noe av det morsomste jeg har vært med på, sier Helle Haugen entusiastisk.

Nordstrands Blad treffer henne på Oslo Nye Teater, en liten stund før hun skal på scenen for kveldens forestilling av "Spring Awakening".

45-åringen er oppvokst på Brannfjell, men bor nå på Ljan og kommer fra en skikkelig skuespillerfamilie.

Hennes far er Per Theodor Haugen, som debuterte på scenen så tidlig som i 1950, og har vært ansatt på Nationalteateret i en årrekke. Moren er Sissel Sellæg, som spilte mange år på Oslo Nye Teater og broren er Kim Haugen, som nå er ansatt på Nationalteateret.

– Selv om jeg kommer fra en skuespillerfamilie har jeg hatt en normal oppvekst, sier hun.

Voksenroller

I "Spring Awakening" spiller hun alle voksenrollene, sammen med Geir Sundberg Kvarme. I alt hele fem roller. Hun spiller flere morsroller, en spytteslikkende sekretær, og en litt utfordrende pianolærer, som liker litt yngre menn. Å spille flere roller samtidig i ett og samme stykke er noe som hun heller aldri har gjort før.

– Det er også derfor det er utfordrende for meg som skuespiller, og er morsomt å være med på, sier hun. Skuespilleren forteller at noe av det som har vært spennende og utfordrende med dette stykket er at alle skuespillerne er på scenen nesten hele tiden.

– Det krever mye av oss skuespillere, med tanke på at vi skal gjøre stykket levende uten for mange ytre ting, sier hun.

Selv synes hun at stadige rollebyttinger er en morsom utfordring.

– Det er en helhet, og det går et slags vev mellom rollene, sier Haugen.

Videre forteller Haugen om et enormt samhold mellom skuespillere og instruktør.

– Det er det som er så fantastisk med å være skuespiller. Du blir en del av et team, og du lærer av medspillerne og blir bedre selv, sier hun.

Naken rumpe

Teaterstykket har fått ry på seg på for å være et sexfiksert stykke.

– Det er helt feil. Selv om det er en naken rumpe med, betyr det ikke at det er et sex-stykke, sier Haugen bestemt.

Skuespilleren har tro på stykket passer både for unge og eldre.

– Jeg tror musikalen kan være igjengjennende for de unge, og eldre kan huske tilbake, på hvordan det var, sier hun.

Haugen forteller at hun syns at stykket har en naivitet over seg, og oppfordrer til å ikke være redd for å snakke om temaet. – Selv om jeg ikke har sett den selv, så syns jeg det er en vakker, og uskyldig forestilling, sier hun.

Det neste stykket vi får se Helle Hugen i er familieforestillingen "Kurt koker hodet". Her skal hun spille Anne-Lise, kona til Kurt. Premieren er 8. mai.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere