RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jarle Birkeli (f.v. og rundt bordet) og Barbro Tomter Dahlen fra Rustad IL var i forrige uke hos Idrettsetaten. De møtte mannsterke opp med informasjonssjef Alise Davidsen, sjef for forvaltningsseksjonen Per Øien, idrettsforvalter Elisabeth Anker, fungerende avdelingssjef forvaltning og drift Robert Hofstad og direktør Anne Farseth.
Jarle Birkeli (f.v. og rundt bordet) og Barbro Tomter Dahlen fra Rustad IL var i forrige uke hos Idrettsetaten. De møtte mannsterke opp med informasjonssjef Alise Davidsen, sjef for forvaltningsseksjonen Per Øien, idrettsforvalter Elisabeth Anker, fungerende avdelingssjef forvaltning og drift Robert Hofstad og direktør Anne Farseth. Foto: Foto: Simen Sundsbø

Spiller i kulissene

Rustad IL er nå i dialog med Idrettsetaten om kunstgressbanen, og håper at det likevel kan bli aktivitet der i vinter.

RUSTAD: – Vi har ikke fått ja til måking, men vi har et håp om at vi kan få til en viss aktivitet på kunstgressbanen i vinter, sier Jarle Birkeli i fotballgruppa.

LES OGSÅ: Gummiknotter stopper vinterfotball

Etter at Nordstrands Blad satte fokus på konflikten rundt måking av kunstgressbanen, ble Rustad IL sist uke innkalt til møte hos Idrettsetaten.

– Vi er avhengig av å samarbeide bra med Idrettsetaten hele året, og bortsett fra akkurat denne kinkige saken om vinterdrift har vi et fantastisk samarbeid, understreker Birkeli.


– Jeg opplever at de tar saken alvorlig og ønsker å finne en løsning. Sånt sett var det et positivt og oppklarende møte. Vi er enige om at vi er inne i en konstruktiv dialog, der vi ser på hvilke muligheter vi har til sammen å finne en løsning som er bra for alle parter, sier Birkeli.

LES OGSÅ: Fugler og fotball engasjerer

Forhandlinger

Utspillet ligger nå hos Rustad IL.

– Vi må sette oss ned og se hva vi kan bidra med for å begrense spredningen, så får de komme med tilbakemeldinger og krav. Etterpå får vi se om det kan være spiselig for alle parter, sier Birkeli.

– Vi må se om kravene er mulig å gjennomføre, eller om det rett og slett blir for ressursskrevende å holde banen oppe om vinteren.
I beste fall får vi en avtale tilsvarende den i fjor, men da må vi være i fortløpende dialog og kontrollere at alt gjøres riktig, sier Birkeli.

Bedre kommunikasjon

I følge Birkeli mener kommunen at banen i fjor ble måkt større enn tillatt.

– Vi ga måker’n vår beskjed om å avtale direkte med Idrettsetaten, og trodde det var nok. Nå sier de at vi skulle fulgt opp dette bedre, mens vi trodde alt var ok fordi vi ikke fikk tilbakemeldinger på det vi informerte om. Kommunikasjonsbiten har vært fraværende av forskjellige årsaker, men nå er vi i alle fall på nett igjen, sier Birkeli.

– Nå får vi se hva vi får til på kort sikt, men det er lang vei å gå for en permanent løsning. Vi kan ikke holde på sånn som dette hvert år. Det avhenger jo av snømengde også, for vi kan ikke ha for tunge biler inne på banen. Ved mye snø vil banen bli mindre og mindre fordi vi ikke får lastet snøen høyt nok opp. Et alternativ er å fjerne snøen, men det er et ressursspørsmål. Vi får håpe på hjelp av værgudene, sier Birkeli.

Drømmer om nytt dekke

Rustad IL ønsker full vinterdrift, men sier at det aldri vil bli aktuelt med dagens dekke.

– Granulatene sprer seg både sommer og vinter, men det er jo mer skjemmende om vinteren. Skal man få en permanent løsning må man bytte til et nytt dekke uten granulat, men jeg vil tro at det er baner i Oslo med langt dårligere kvalitet som står foran oss i køen, sier Birkeli.

– En kunstgressbane holder i 10-12 år, og vår er bare seks år gammel. Drømmen er en tilleggsbevilgning, at noen ser at denne situasjonen er så spesiell at den må gjøres noe med, sier Birkeli.

Ikke bare fuglene

Rustad IL fikk i møtet svar på mange av sine spørsmål.

– Avslaget er helt klart av miljøhensyn. Kommunen har lover og regler de må følge som sier at dette ikke er optimalt. Nå er vi i første omgang opptatt av å finne ut hvordan vi kan komme til 1-1 og ikke tape kampen, sier Birkeli.

Han sier at det er Friluftsetaten som har påpekt spredning, og at det ble litt feil å rette skytset mot Østensjøvannets Venner.

– Det er spesielle regler i dette området, og fuglene skal ikke ha all skylda, sier Birkeli.

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere