RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spiller med Jahn

Bestum skolekorps gir ut plate med ingen ringere enn Jahn Teigen.

Bestum: I helgen var 70 musikere og 20 sangere fra Bestum Skoles Musikkorps i Oslo og Stange Ungdomskorps fra Hedmark i studio og spilte inn plate med Jahn Teigen.
- Dette er jo et litt annerledes konsept. Jahn Teigen og korps er kanskje ikke den mest vanlige kombinasjonen, sier dirigent og musikalsk leder Lars Espen Rath Vestad.
Samarbeidspartnere
Det hele startet da de to samarbeidet med musikkundervisning på Bestum skole, hvor Rath Vestad også jobber som musikklærer. Det var en konsert i Ullern kirke med Bestum skolekorps og Jahn Teigen i front, som skulle legge grunnlaget for videre samarbeid de to partene imellom. I sommer pakket de instrumentene og reiste til Alicante i Spania. Der holdt de midtsommerkonsert på Norsk Revmatikerforbunds senter, Reuma-Sol. Nærmere 700 kom på konserten.
Kjent med Teigen
- Dette er kjempegøy, sier Henrik Tidemann (15) og Anne Riis Wærstad (15) fra Bestum skolekorps.
- Vi føler at vi har blitt kjent med Jahn etter alt vi har gjort sammen. Det er gøy for oss amatører å samarbeide med en profesjonell artist. Hvilke andre korps i Norge har gjort som oss? sier de fire musikkglade ungdommene.
- Hele prosessen her er unik, sier Rath Vestad.
- Det å jobbe sammen mot et felles mål er en prosess som gir store resultater på mange måter. Ikke minst får vi vist fram at å spille i korps er noe mer enn å spille 17.mai, og at det faktisk er kult. Det gir økt rekrutering til en sunn og god musikalsk og sosial plattform, sier Rath Vestad og legger til: - Dette er i alle fall noe av det morsomste jeg holder på med. En stor opplevelse for alle involverte.
Gamle låter i ny innpakning
Sangene har korpset fått spesialarrangert av Tom Erik Antonsen fra Hamar. De er skrevet helt likt som på Teigens tidligere CD-utgivelser og er laget i originale tonearter.
- Jahn Teigen er jo kjent for de aller, aller fleste av oss. På platen skal imidlertid både gamle og unge kunne finne igjen sin egen favoritt blant sangene som skal spilles inn på denne CD-plata. Dette er Teigen i ny innpakning. En annerledes plate. Årets julegave kanskje? smiler dirigent Rath Vestad.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere