Spiller våren inn

INVITERER TIL KONSERT: Nordstrand huskonserter åpner dørene for vårkonsert på søndag.

INVITERER TIL KONSERT: Nordstrand huskonserter åpner dørene for vårkonsert på søndag. Foto: FOTO: ARKIV

Forduftede skiføre, båtpuss og hestehov som spretter opp over al. Timingen kunne ikke vært bedre for Nordstrand huskonserts Vårkonsert 25. mars.

NORDSTRAND: Det er ikke meteorologien som ligger bak vårkonserten, men innholdet.– Beethovens sonate for fiolin og klaver op. 24 – den såkalte Vårsonaten og så på en og annen sangtekst står på programmet, sier Tor Guttu i huskonsertene.

En av musikerne kjenner publikummet i Nordstrandhuset godt fra før.

– Det er fiolinisten Baard Winther-Andersen fra Ljan som spiller i Oslo Filharmoniske, sier Guttu.

Frem fra glemselen

I tillegg stiller to «debutanter» i Nordstrandhuset: Den svensk-egyptiske sopranen Helène Lindqvist og den tyske pianisten, dirigenten, komponisten og musikkprofessoren i München, Philipp Vogler.

– En europeisk vårkonsert, med andre ord. Baard og Vogler er gamle kjente fra Köln og Vogler og Helène Lindqvist har gått sammen om et stort prosjekt som de har kalt The Art Song Project. Det går ut på å bringe glemte og halvglemte romanser og komponister opp i dagen igjen – på konserter og på CD. Det er nok å ta av hvis man griper fra hele Europa, sier Tor Guttu.

Først ute

Programmet søndag bærer delvis preg av det. Publikum får høre ting de aldri har hørt før, og som neppe er å få på CD.

– Som siste post på programmet står tre sanger av senklassiker og tidligromantiker Louis (eller Ludwig) Spohr – med fiolin og klaver. Før pausen får vi dessuten høre en sonate for fiolin og klaver av Amanda Maier – helt ukjent musikk for meg, iallfall – og tre sanger av Agathe Backer Grøndahl. The Art Song Project er et internasjonalt foretagende. Nå skal gruppen konsertere i Norge, og så kan det vel bli mer siden. Og som så ofte ellers er Nordstrand Huskonserter først ute, sier Tor Guttu.

Konserten holdes søndag 25. mars klokken 19.00 i Nordstrandhuset.

– Pausen blir som vanlig lang og hyggelig, forsikrer Guttu.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.