Spillverdenens største ikon har aldri vært bedre

Super Mario Galaxy 2 er ren magi i spillform

Super Mario Galaxy 2 er ren magi i spillform

Bli med Mario ut i verdensrommet og se Nintendo legge lista høyere.

SPILLVERKET.NO: Fra tid til annen kommer det et spill som definerer en sjanger. Barrierer blir brutt, konvensjoner lagt i grus og noe ubeskrivelig spennende skjer i det noen byr på opplevelser vi ikke kunne sett for oss på forhånd og ikke vil være foruten i etterkant.

Super Mario Galaxy var et slikt spill for meg. Nå har Nintendo fortsatt destilleringen av det perfekte plattformspillet, og spillverdenens største ikon har aldri gjort en bedre figur.

Etter snart 30 år er premisset og historien en formalitet. Prinsessen kidnappes og Mario tar på seg rørleggerbeltet før det igjen bærer ut på en ny jakt – for anledningen av galaktisk art. Og tro du meg – herre for en reise det er.

Les anmeldelse av Super Mario Galaxy

Får ikke nok

Jeg har aldri vært typen til å skulle skvise hver eneste lille dråpe ut av et spill. Denne manien enkelte preges av, som tvinger dem til å oppdage, finne, samle inn og gjøre absolutt alt i et spill, har jeg rett og slett ikke skjønt meg på.

Når jeg kommer til enden av visa er jeg fornøyd, og blikket rettes fremover mot neste tittel.

I Super Mario Galaxy 2 endret dette seg for meg. Bowser er beseiret, prinsessen er min, men jeg har fremdeles ikke fått nok.

Geniale ideer

Det er ikke på grunn av at spillet er for kort, men heller det at jeg ikke orker tanken på å gå glipp av det som er igjen av uoppdaget magi.

Jeg vil oppdage hver eneste lille verden dette spillet har å by på. Jeg vil samle inn stjernene og slå meg på låret hver gang Nintendo viser meg noe jeg ikke har sett før.

Jeg har ikke fått metten min på utfordringer, geniale ideer, sjarmerende musikk, originale sluttkjemper og godt skjulte hemmeligheter.

Les også anmeldelse av New Super Mario Bros.

Perfeksjon i alle ledd

Det er en uforfalsket og fantastisk givende opplevelse ulikt alt annet på spillmarkedet i dag.

Perfeksjon i alle ledd sørger for at Super Mario Galaxy 2 står igjen som en hyllest til spillmediet og alt jeg elsker ved spill. Nå må du unnskylde meg – tilbake til stjernesanking..

FORUM: "Vanvittig bra spill, for å si det mildt. Men skal jeg pirke litt liker jeg ikke at vi får så mange drakter og Yoshi så tidlig"

Les hele anmeldelsen av Super Mario Galaxy 2 på Spillverket.no

Les også disse sakene på Spillverket.no

Blir blodigere enn noensinne

Rock Band 3 tar musikkspill til et nytt nivå

Populære filmtrilogier blir spillmatisert

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.