Spilte med korpsvenner

I våres hadde Bekkelaget Skoles Musikkorps jubileumskonsert på Symra. Søndag arrangerte de kretsstevne på Ballsletta med 12 korps og 700 musikanter på besøk

Ekeberg: For dem som har stor sans for korpsmusikk var Ballsletta på Ekeberg stedet søndag formiddag. For når 12 korps skal spille seg inn etter at Lambertseter Ungdomskorps hadde underholdt, og alle korpsene skulle inn på podiet og spille, ble det musikk så alle i positiv betydning ble forsynt.

Nordstrands Blad skrev om 75-årsjubilanten i mars/april - både om korpsets historie og den vellykete jubileumskonserten. Men nå var det altså snakk om kretsstevne, og finere ramme enn den Ballsletta og værgudene kunne gi, er det vanskelig å finne.

Mye musikk

Ingen i nærområdet til Ekeberg skulle være i tvil om hva som skulle foregå for korpsene spilte seg gjennom store og små veier frem til stevneområdet.

Da hadde allerede Lambertseter Ungdomskorps spilt seg varme.

Velkommen

Konferansier Siv Hallgren presenterte hvert korps som spilte seg inn. En spesiell hilsen til duskebærer fra Karlsrud som benyttet 8-årsdagen sin til å være med på korpsstevne.

Det ble etter hvert trangt - og varmt på stevneplassen, og det var derfor godt å kunne kaste både luer og jakker etter at korpsformann Henning Hansen fra BSM og Svein Erik Bakken fra Oslo-avdelingen av Norges Musikkorps Forbund hadde ønsket velkommen og Ja, vil elsker var spilt unisont under ledelse av Andreas Olsson. En fin opptakt til en lang formiddag med mye fint spill.

Om alle hadde fått anledning til å vise hva de er gode for under innmarsjen, ble det enda bedre da hvert enkelt korps skulle gi seg i kast med sine særnumre. Og her fikk de mange tilhørerne erfare hvor bredt repertoaret er for skolekorps. Den som forbinder unge korps bare med marsjer, fikk erfare at dette emnet bare er en lite flik i store notehefter.

Varmt

Søndagen ble som sagt velsignet fra værgudene med nydelig, varmt vær. Kanskje i meste laget når toppen av kviksølvsøylen la seg på 25-26 grader - i skyggen. Hvor mye det ble under varme uniformer i solsteken tør vi ikke engang tenke på.

Derfor var både spruteflasker med vann og brusbodene populære.

Av de lokale korpsene som var med på stevnet kan vi nevne Lambersteter Ungdomskorps, Lambertseter Skoles Musikkorps, Nordstrandskolenes Musikkorps, Karlsrud Skoles Musikkorps, Abildsø Skoles Musikkorps, Ekeberg Skoles Musikkorps og Nedre Bekkelaget Skoles Musikkorps + selvfølgelig jubilanten selv.

Kort sagt - et flott kretsstevne hvor alle ingredienser var med.

Tredje del av jubileumsmarkeringen for Bekkelaget Skoles Musikkorps blir sommeren tuur til Kroatia.

God tur - og vel blåst!Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.