RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Thakilan Ponnudurai fra Godlia, Charlotte Spaberg fra Furuset og Robert Bauck Hamar fra Sagene er de tre heldige vinnerne av nye sykler etter å ha spilt Samferdselsetatens nettspill Sykkelmania.
Thakilan Ponnudurai fra Godlia, Charlotte Spaberg fra Furuset og Robert Bauck Hamar fra Sagene er de tre heldige vinnerne av nye sykler etter å ha spilt Samferdselsetatens nettspill Sykkelmania. Foto: Foto: Marte Kristiansen

Spilte seg til sykkel

Tre heldige vinnere stakk av med sykkel til 6000 kroner, etter å ha spilt Samferdselsetatens Sykkelmania på nett.

HELSFYR: Charlotte Spaberg fra Furuset, Robert Bauck Hamar fra Sagene og Thakilan Ponnudurai fra Godlia var tre av 18000 som har spilt det populære spillet Sykkelmania, en del av Samferdselsetatens trafikksikkerhetskampanje.

– Vi er veldig glade for at så mange har engasjert seg. Vi valgte en litt ny vri i år med å satse sterkt på å kommunisere i sosiale medier og det viste seg å skape engasjement, sier prosjektleder Karl Arne Hollingsholm i Samferdselsetaten.

Facebook

Sykkelmania spilles og spres gjennom Facebook, ulike andre nettsteder og som app til iPhone.

De heldige sykkelvinnerne fant spillet på nett etter å ha sett Samferdselsetatens kampanjeplakater på T-banen og blitt tipset via Facebook.

– Det virket gøy, så jeg måtte sjekke ut hva dette spillet var, forteller Thakilan, som sykler til og fra Skøyenåsen skole hver dag.

I Sykkelmania sykler du gjennom en sentrumsgate hvor diverse utfordringer dukker opp. Det gjelder å komme seg gjennom hele sentrum uten å krasje med biler, kjøre på fotgjengere eller andre objekter i veibanen.

Populært

Thakilan var den av deltakerne som klarte å sykle inn til den høyeste poengsummen på de virtuelle veiene. Likevel hadde ikke dette noe å si da vinnerne ble trukket.

Av de 18000 som spilte sykkelspillet innen 15. september, ble det trukket ut tre tilfeldige vinnere som fikk hver sin sykkel til en verdi av 6000 kroner.


– Jeg vinner som regel aldri noe, så dette var veldig gøy, sier Charlotte, som for det meste bruker sykkel i nærområdet på Furuset i Groruddalen.

Viktig budskap

Robert sykler ofte fra Sagene til jobben på Blindern, og mener det er viktig med oppmerksomhet rundt syklistene i trafikken.

– Det er absolutt et behov for å legge bedre til rette for syklister i Oslo, og det er derfor bra at det blir fokus på sykkel, sier han.

Hollingsholm er fornøyd med Samferdselsetatens satsing på denne kampanjen.


– Målet med å ta i bruk et slikt virkemiddel er å spre et viktig budskap til en større gruppe en tidligere, samt skape oppmerksomhet omkring trafikksikkerhet på en morsom og aktivt deltakende måte. Det ser det ut til at vi har klart, sier han.

 

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere