*Nettavisen* Nyheter.

Spilte seg til sykkel

Thakilan Ponnudurai fra Godlia, Charlotte Spaberg fra Furuset og Robert Bauck Hamar fra Sagene er de tre heldige vinnerne av nye sykler etter å ha spilt Samferdselsetatens nettspill Sykkelmania. Foto: Foto: Marte Kristiansen

Tre heldige vinnere stakk av med sykkel til 6000 kroner, etter å ha spilt Samferdselsetatens Sykkelmania på nett.

Klikk på bildet for å forstørre.

Charlotte Spaberg fra Furuset fant spillet Sykkelmania på Facebook, og spilte seg til ny sykkel. Foto: Foto: Marte Kristiansen

Klikk på bildet for å forstørre.

Vinnerne Charlotte Spaberg og Robert Bauck Hamar får hjelp til å finne sykkelveier på kartet. Her sammen med fungerende kommunikasjonssjef Leif-Arne Kristiansen og prosjektleder Karl Arne Hollingsholm i Samferdselsetaten. Foto: Foto: Marte Kristiansen

Klikk på bildet for å forstørre.

Robert Bauck Hamar fra Sagene oppdaget spillet Sykkelmania etter å ha sett Samferdselsetatens kampanje på T-banen. Nå blir det ny sykkel. Foto: Foto: Marte Kristiansen

Klikk på bildet for å forstørre.

Thakilan Ponnudurai fra Godlia syklet inn til toppscore på de virtuelle veiene i Sykkelmania. Her sammen med far Velummylum Ponnudurai. Foto: Foto: Marte Kristiansen

Klikk på bildet for å forstørre.

Thakilan Ponnudurai fra Godlia oppdaget spillet Sykkelmania etter å ha sett Samferdselsetatens kampanje på t-banen. Nå blir det ny sykkel. Foto: Foto: Marte Kristiansen

HELSFYR: Charlotte Spaberg fra Furuset, Robert Bauck Hamar fra Sagene og Thakilan Ponnudurai fra Godlia var tre av 18000 som har spilt det populære spillet Sykkelmania, en del av Samferdselsetatens trafikksikkerhetskampanje.

– Vi er veldig glade for at så mange har engasjert seg. Vi valgte en litt ny vri i år med å satse sterkt på å kommunisere i sosiale medier og det viste seg å skape engasjement, sier prosjektleder Karl Arne Hollingsholm i Samferdselsetaten.

Facebook

Sykkelmania spilles og spres gjennom Facebook, ulike andre nettsteder og som app til iPhone.

De heldige sykkelvinnerne fant spillet på nett etter å ha sett Samferdselsetatens kampanjeplakater på T-banen og blitt tipset via Facebook.

– Det virket gøy, så jeg måtte sjekke ut hva dette spillet var, forteller Thakilan, som sykler til og fra Skøyenåsen skole hver dag.

I Sykkelmania sykler du gjennom en sentrumsgate hvor diverse utfordringer dukker opp. Det gjelder å komme seg gjennom hele sentrum uten å krasje med biler, kjøre på fotgjengere eller andre objekter i veibanen.

Populært

Thakilan var den av deltakerne som klarte å sykle inn til den høyeste poengsummen på de virtuelle veiene. Likevel hadde ikke dette noe å si da vinnerne ble trukket.

Av de 18000 som spilte sykkelspillet innen 15. september, ble det trukket ut tre tilfeldige vinnere som fikk hver sin sykkel til en verdi av 6000 kroner.


– Jeg vinner som regel aldri noe, så dette var veldig gøy, sier Charlotte, som for det meste bruker sykkel i nærområdet på Furuset i Groruddalen.

Viktig budskap

Robert sykler ofte fra Sagene til jobben på Blindern, og mener det er viktig med oppmerksomhet rundt syklistene i trafikken.

– Det er absolutt et behov for å legge bedre til rette for syklister i Oslo, og det er derfor bra at det blir fokus på sykkel, sier han.

Hollingsholm er fornøyd med Samferdselsetatens satsing på denne kampanjen.


– Målet med å ta i bruk et slikt virkemiddel er å spre et viktig budskap til en større gruppe en tidligere, samt skape oppmerksomhet omkring trafikksikkerhet på en morsom og aktivt deltakende måte. Det ser det ut til at vi har klart, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.