Spilte teater i fraflyttet hus

Espen Dahl Hjort fra Nordstrand har i sommer spilt teater i Vesterålen. «Huset» har tatt for seg fraflytting i nord. FOTO: Privat

Espen Dahl Hjort fra Nordstrand har i sommer spilt teater i Vesterålen. «Huset» har tatt for seg fraflytting i nord. FOTO: Privat

Nordstrand-gutten Espen Dahl Hjort (20) har markert seg i nord. Sist uke hadde han premiere på årets prestisje- prosjekt innen ung, nordnorsk scenekunst.

ANDØY: «Huset» tar opp fraflytting ved å lage teater i to forlatte hus i Andøy og Bø i Vesterålen, sistnevnte en av landets mest fraflytinngstruede kommuner.

- Hvilke forventinger hadde du til «Huset» før du reiste nordover?

- Jeg så for meg et spennende teaterprosjekt i en landsdel som jeg gjerne ville bli bedre kjent med - og forventningene er mer enn innfridd! Prosjektet har blitt til i de tryggeste hender. Prosessen har vært god. Den gode mottagelsen og det store engasjementet som møtte oss tilreisende gjorde det veldig lett å gi alt fra første stund, sier Espen Dahl Hjort.

- Vi har vært innom alle de kritiske fasene enhver god produksjon har - fortvilelse, nattarbeid, uoffisielle krisemøter, opprivende møter, godt samarbeid og magiske øyeblikk.

Nytt og ukjent

- Hva liker du best med «Huset»

- Prosessen har vært veldig lærerik fordi den var full av nye og ukjente forhold. Det har vært ukjente mennesker, ukjent og uvanlig spillerom, og formen det hele ville få, har til nå vært ukjent.

- Det vanskeligste med «Huset» er å lage en forestilling vi står for og er stolte av. Derfor er det akkurat det vi peiser på og gjør.

Forventninger

- Jeg hadde store forventninger da vi begynte med stykket. Nå gleder jeg meg mest til reaksjonene når vi spiller og finne ut om vi har fått til en meningsfyllt slutt.

- Deretter gruer jeg meg til å ikke kunne jobbe enda mer med forestillingen. For det har vært mange som har skapt et miljø og disse vil jeg gjerne takke for samarbeidet. Det er mange som har hjulpet meg med å komme inn i kunstfeltet, og jeg setter stor pris på å ha fått tillit selv om jeg er mye yngre enn dem, sier Espen Dahl Hjort.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.