Gå til sidens hovedinnhold

Spisested prioriteres i nytt bygg

Funkis Kro er historie, men et nytt konsept vil se dagens lys når parkeringsplassen i Kongsveien skal bebygges.

HOLTET: Eier av det nåværende gule bygget, Maya eiendom, har kjøpt nabotomten. Forslaget om hvordan den skal utnyttes, ble godkjent av Plan- og bygningsetaten i september. Uten noen form for naboprotester.

Samme arkitekt

Det nye bygget skal knyttes sammen med det gamle i samme funksjonalistiske stil. Den nye seksjonen blir én etasje høyere, og skal inneholde tre etasjer med næringslokaler. På toppen er det plass til en bolig på 240 kvm. Parkeringsplassene legges i et underjordisk anlegg, forteller Bjørn-Erik Indahl.

Han har fått arkitekfirmaet Lund+Slaatto til å realisere sine tanker for trekanttomten, og Indahl er meget fornøyd med resultatet.

Bygget følger både vei og terreng. Der hvor det på baksiden, mot Ekebergveien, i dag er trist og mørkt, skal de bli et lyst og trivelig gårdsrom og ny inngang, forklarer han.

Som en kuriositet må jeg nevne at det var arkitekt Oddmund E. Slaatto som tegnet Kongsveien 104. Bygningen var tenkt som bydelshus, men gjort om til Nordstrand kino i 1935. Nå er det altså samme arkitektnavn som bygger nytt, legger han til.

For alle

For Bjørn-Erik Indahl står et spisested øverst på listen i det nye bygningskomplekset.

Det blir et sted som ikke skal være eksklusivt for én interessegruppe. Vi skal ha plass til alle. Vår idé er at man skal kunne drikke formiddagskaffe, spise lunsj, dagens middag, familiemiddag på søndag, se en god fotball- eller håndballkamp på storskjerm, og arrangere jazzkonserter i det samme lokalet. Det er ikke sikkert vi benytter de gamle Funkis-lokalene til det nye etablissementet, forteller Indahl.

Flink driver

Han er opptatt av å finne en flink driver til stedet, og kan røpe at han blant annet har vært i kontakt med Anett Mathisen, innehaver av Utsikten Café. I Nordstrands Blad forrige mandag stod hun frem med sitt ønske om å drive et lokale i området.

En kafé med skjenkebevilling. Et sted med plass til folk i alle kategorier, fortalte hun.

Spaden i jorda

Hva det nye, og forsåvidt gamle bygget ellers skal inneholde, er ikke klarlagt.

Vi er på jakt etter leietakere. Det vi vet så langt er at apoteket ønsker seg et større lokale. Jeg har vært i dialog med Vinmonopolet og kontaktet diverse bokhandlerkjeder. I den gamle kinosalen er planen å få til et behandlingssenter.

Vi gleder oss til å kunne stikke spaden i jorda i løpet av et års tid. Når vi har det antall leietakere vi trenger, setter vi i gang, forteller Bjørn-Erik Indahl i Maya eiendom.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre