RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spøkelser på flyttefot


Marianthe Salvesen gir liv til stakkars Wilhelmine som kom i uløkka og hoppet i elva. FOTO: ELEN RØNNING
Marianthe Salvesen gir liv til stakkars Wilhelmine som kom i uløkka og hoppet i elva. FOTO: ELEN RØNNING
Spøkelsene på Vøienvolden har flyttet hjemmefra. Tusenkunstner Karl Sundby og hans familie-musikal hjemsøker i år Lilleborg Torg fra 17. september.

SAGENE/LILLEBORG: – Det var forferdelig trist å få beskjed om at vi ikke kunne sette opp musikalen på Vøienvolden i år, jeg vurderte sterkt å ta av stykket, sier Karl Sundby.

– Men det er vel for risikabelt og vanskelig å arrangere forestillinger i så verneverdige omgivelser. Vi har funnet et bra alternativ, synes jeg, og scenograf Per Horns flotte kulisser kommer til å gjøre seg bra sammen med naturens egne, det blir stemningsfult og litt skummelt ved Akerselva i skumringen.

Wilhelmine hoppet

Østkantavisa møter spøkelsesjenta Wilhelmine, alias Marianthe Salvesen, en solfylt morgen ved Akerselvas bredd. Kanskje var det nettopp her, ved Bentsebrua, at ulykkelige Wilhelmine hoppet før hun ble spøkelse?

– Kanskje det. Hennes store synd i livet var nettopp at hun hoppet i elva med ”lausunge” i magen. Som straff ble hun altså spøkelse, ingen hvile for Wilhelmine, stakkars.

På Vøienvolden gård bor det flere spøkelser som har opplevd tragisk kjærlighet, og de trår til for å hjelpe dagens beboere som også sliter med forbudt kjærlighet.

Disse gode gjerninger kommer også spøkelsene selv til gode. Og underveis er det mye dramatikk og humor!

Spill og historiefortelling

Marianthe har en travel sensommer. Maridalsspillet er akkurat avsluttet, Bachelorstudiet i drama og teaterkommunikasjon på Høgskolen er godt i gang, og prøvene på Spøkelsene på Vøienvolden rett rundt hjørnet.

–Travelt og veldig gøy! Jeg tror jeg kunne spilt utendørsspill hver dag året rundt. Ingen forestilling er lik når naturen er kulisse.

Marianthe er storfornøyd med studiene, og fortellerkunst er favorittfag.

– Det er en utrolig anvendelig kommunikasjonsform. Det krever verken scene eller kulisser, samtidig som det kan kombineres med de aller fleste fremstillingsformer.

All creatures…

Livet på de skrå bredder er tøft, derfor valgte Marianthe i utgangspunktet trygt, og reiste til Skottland og veterinærstudier etter videregående.

Men en ilsk ku som plantet kloven sin i studentens hode ble den berømte dråpen. Jenta dro hjem og begynte på Titan teaterskole.

– En veldig bra skole, med undervisning på engelsk og rom for fritenking og eksperimentering. Sammen med studiene på Høgskolen og den fantastiske erfaringen jeg har fått gjennom Maridalsspillet og Spøkelsene på Vøienvolden , føler jeg at jeg har flere ben å stå på innen faget.

Jeg er utrolig stolt og glad for å få være med både i Maridalen og her på Lilleborg Torg, jeg lærer så mye! Karl Sundby er en flott person som har vært til uvurderlig hjelp for meg og mange andre. Han jobber steinhardt, men har allikevel alltid tid til oss som trenger råd og hjelp.

Spøkelsene på Vøienvolden spilles hver kveld fra 17. til 23. september 19.00 på Lilleborg Torg ved Bentsebrua. Passer for barn fra seks år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere