RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spleiser på oppussing

Endelig skal Ljan kirke pusses opp. En håndfull medlemmer av menigheten har fått i gang et spleiselag med kommunen.

Ljan: Det er så lang ventetid at vi tok saken i egne hender, sier menighetsrådsleder Tone Thorp. Sammen med fem andre har hun halet i land en avtale med kommunen om å spleise på å pusse opp den lille kirken. Denne uken sender de ut brev til medlemmer av den Norske kirke som sogner til meniheten med spørsmål om å bidra til oppussingen.

Trenger 250 000

Kommunen har sagt ja til å bidra med halvparten inntil 250 000 kroner. Den andre halvparten skal komitéen samle inn fra lokalbefolkningen og bedrifter og organisasjoner i nærmiljøet. Rundt 1000 husstander mottar brevet med oppfordring til å bidra til oppussingen denne uken. Det tilsvarer nærmere 2800 medlemmer av den Norske kirke. Dermed er 90 kroner per hode nok til å dekke oppussingen.

Oppussingen som etter planen starter 18.september består av kalking av de ikke lenger så hvite veggene. For å gjøre dette må alle benkene flyttes ut, og derfor blir også gulvet tatt over i samme omgang.

75 års jubileum

I lengre tid har det vært så mørkt i kirken at det er vanskelig å lese. Nå er målet at kirken skal bli lys og trivelig igjen til 75 års jubileet neste år. Komitéen tror ikke det blir vanskelig å få inn de nødvendige pengene for oppussingen.

De aller fleste er stolte av kirken sin og folk bruker den til de store begivenhetene som dåp, konfimasjon og bryllup, sier prest Per Olav Vangen. Også menighetsrådslefer Thorp er optimistisk.

Vi håper jo at folk tenner på dette. Det at folk ikke bare er glade i, men også stolte av kirken vil hjelpe. Ljan kirke er et samlingssted, smiler hun.

Ferdig til jul

Inntil oppussingsarbeidene er ferdig vil gudstjenestene bli holdt i menighetshuset ved siden av. Men både prest og komitémedlemmer lover at arbeidet skal være ferdig i god tid før jul.

Jeg håper å ønske velkommen til en nyoppusset kirke, smiler Vangen som håper lokalsamfunnet klarer å samle sammen nok penger til å bytte ut det slitte teppet i kirken også.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere